ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За 2 тижні січня Коломийська ЦРЛ безкоштовно отримала кисню на 200 тис. грн

Як повідомляли раніше, за сприяння благодійного фонду «Покуття», заснованого 2015 року Андрієм Іванчуком, три лікарні Прикарпаття - Коломийська, Городенківська і Калуська ЦРЛ -  безкоштовно отримують медичний кисень, який виробляє «Карпатнафтохім». У грудні лікарні отримали близько 75 тонн медичного кисню.

А вже у перші 12 днів січня для потреб Коломийської ЦРЛ було відвантажено 15 тонн кисню. Це дозволило лікарні лише за першу половину місяця зекономити приблизно 200000 грн, зважаючи на те, що на ринку ціни за тонну медичного кисню коливаються в межах 13-14 тис. гривень, а під час пандемії потреба у кисні збільшилася у рази.

 Тож тепер зекономлені кошти лікарня може спрямувати на інші потреби для лікування коронавірусу, зокрема захисні засоби для медиків, ліки, обладнання тощо. 

До слова, Городенківська ЦРЛ також отримала у січні від фонду "Покуття" 18 тонн рідкого кисню, Калуська -  12,7 тонни.

Благодійний фонд «Покуття» з ініціативи засновника Андрія Іванчука з перших днів поширення недуги в Україні спрямував свою діяльність на допомогу Івано-Франківській області в боротьбі з пандемією.

Так, було закуплено та передано 100 000  засобів індивідуального захисту (щитки, костюми, рукавиці, маски) для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття.

На початку пандемії Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив область дезінфікуючим розчином для обробки місць громадського скупчення

Крім того, фонд  забезпечив вчителів та вихователів області щитками (25 000 одиниць), які є надійнішими засобами захисту  та рекомендовані до використання МОЗ України.

Попри це, вдалося втілити низку запланованих на цей рік проектів: чотири школи Городенківського району та дві Коломийського отримали комп’ютерні класи; у середмісті Городенки завершено основний етап з будівництва фонтана, відкриття якого через пандемію перенесли на 2021 рік; відбулися всі щорічні акції до Великодня, щоправда, в онлайн форматі. 

Також фонд надав матеріальну допомогу на покращення побутових умов військовій частині в Коломиї. 

До того ж у рамках  щорічної акції до свята Миколая фонд приготував 15 000 подарунків.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.