ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийська ЦРЛ продовжує отримувати від фонду "Покуття" медичний кисень

Як писало Дзеркало, за сприяння благодійного фонду «Покуття», заснованого 2015 року Андрієм Іванчуком, три лікарні Прикарпаття - Коломийська, Городенківська і Калуська ЦРЛ -  безкоштовно отримують медичний кисень, який виробляє «Карпатнафтохім».

Зокрема, Коломийська ЦРЛ вже отримала від фонду 6 тонн кисню і найближчими днями отримає ще 6.  В середньому тонна кисню коштує 13,6 тис грн. Тож тепер зекономлені кошти лікарня може спрямувати на інші потреби для лікування коронавірусу, зокрема захисні засоби для медиків, ліки, обладнання тощо. 

Народний депутат Андрій Іванчук і фонд «Покуття» з перших днів поширення недуги в Україні спрямували свою діяльність на допомогу Івано-Франківській області.

Так, було закуплено та передано 100 000  засобів індивідуального захисту (щитки, костюми, рукавиці, маски) для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття.

На початку пандемії Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив область дезінфікуючим розчином для обробки місць громадського скупчення

 У рамках нещодавньої акції фонд  забезпечив вчителів та вихователів області щитками (25 000 одиниць), які є надійнішими засобами захисту  та рекомендовані до використання МОЗ України.

Попри це, вдалося втілити низку запланованих на цей рік проектів: чотири школи Городенківського району та дві Коломийського отримали комп’ютерні класи; у середмісті Городенки завершено основний етап з будівництва фонтана, відкриття якого через пандемію перенесли на 2021 рік; відбулися всі щорічні акції до Великодня, щоправда, в онлайн форматі. 

Також фонд надав матеріальну допомогу на покращення побутових умов військовій частині в Коломиї. 

Також у рамках  щорічної акції до свята Миколая фонд приготував 15 000 подарунків.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.