ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Фонд "Покуття" Андрія Іванчука забезпечує лікарні Прикарпаття медичним киснем

За сприяння благодійного фонду «Покуття», заснованого 2015 року Андрієм Іванчуком, Коломийська, Городенківська і Калуська ЦРЛ безкоштовно отримуватимуть медичний кисень, який виробляє «Карпатнафтохім».

На добу трьом  медзакладам необхідно приблизно 6 тонн кисню, а це 180 т на місяць. Здебільшого лікарням доводилося купувати кисень за власний кошт - по 18 грн за м куб. Таким чином загалом  доводилося витрачати на кисень близько двох мільйонів гривень на місяць. Тепер благодійний фонд «Покуття» з ініціативи  Андрія Іванчука безкоштовно забезпечуватиме лікарні медичним киснем.

Це дозволить медзакладам зекономити кошти, виділені на боротьбу з пандемією, і спрямувати їх на закупівлю інших необхідних засобів (рентгенівські апарати, кисневі кріоциліндри, генератори, засоби захисту для медиків, ліки тощо).

До слова, у Городенківській ЦРЛ  розгорнуто 110 ліжок для ковідних пацієнтів. З них 80% мають кисневі точки. Добова кількість витрат кисню напередодні сягала 1-1,5 тонни. Станом на сьогодні до кисневих точок під’єднано 40 осіб.

У Калуській ЦРЛ облаштовано 135 кисневих точок. Добові витрати донедавна сягали 2-2,5 тонни. Станом на сьогодні щоденно використовується приблизно 1,8 тонни кисню.

У Коломийській ЦРЛ з 160-ти ліжок, передбачених для хворих з ковід, 80% мають кисневі точки. Середня добова кількість використання кисню – 1 тонна. Донедавна витрати складали 2 тонни кисню на добу.

Раніше медзаклади закуповували кисень в Львівського хімзаводу, який поставляє його на декілька областей Західного регіону. Через великий попит часто виникало надмірне навантаження на завод, через що створювалися проблеми з поставками нині життєво необхідного кисню. Тепер зекономлених 180 тонн Львівський хімзавод зможе постачати іншим медзакладам України.

Народний депутат Андрій Іванчук і фонд «Покуття» з перших днів поширення недуги в Україні спрямували свою діяльність на допомогу Івано-Франківській області.

Так, було закуплено та передано 100 000  засобів індивідуального захисту (щитки, костюми, рукавиці, маски) для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття.

На фото: медик у захисному костюмі від фонду "Покуття" 

На фото: фонд передає допомогу Городенківській ЦРЛ

На фото: фонд передає допомогу Коломийській ЦРЛ

На фото: допомога від фонду "Покуття" Калуській ЦРЛ

На початку пандемії, коли населені пункти вперше зіткнулися з новими умовами життя, Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив область дезінфікуючим розчином для обробки місць громадського скупчення.

 

У рамках нещодавньої акції фонд  забезпечив вчителів та вихователів області щитками (25 000 одиниць), які є надійнішими засобами захисту  та рекомендовані до використання МОЗ України.

На фото: вчителька у захисному щитку від фонду "Покуття"

Попри це, вдалося втілити низку запланованих на цей рік проектів: чотири школи Городенківського району та дві Коломийського отримали комп’ютерні класи; у середмісті Городенки завершено основний етап з будівництва фонтана, відкриття якого через пандемію перенесли на 2021 рік; відбулися всі щорічні акції до Великодня, щоправда, в онлайн форматі.

Також фонд надав матеріальну допомогу на покращення побутових умов військовій частині в Коломиї.

Зараз команда фонду активно готується до свята Миколая.