ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Понад 15000 дарунків приготував фонд "Покуття" у рамках традиційної акції до свята Миколая. ФОТО, ВІДЕО

Як писало раніше Дзеркало, благодійний фонд "Покуття", створений 2015 року з ініціативи народного депутата Андрія Іванчука, готується до щорічної акції до свята Миколая.

Цьогоріч волонтери розвезуть понад 15000 подарунків. Упродовж грудня їх неодмінно отримають сиротинці, геріатричні будинки, церкви, а також першокласники і дошкільнята Коломийської, Городенківської, Матеївецької, Нижньовербізької, Печеніжинської, П'ядицької, Коршівської, Гвіздецької, Корницької, Підгайчиківської, Отинійської громад і сіл Коломийщини.

До слова, це вже шоста акція фонду «Покуття» до свята Миколая.

Наразі тривають останні приготування, волонтери сортують гостинці, працюють над логістикою. І вже невдовзі перша партія дарунків вирушить в дорогу.

Нагадаємо, від початку карантину фонд і його засновник Андрій Іванчук спрямували діяльність на боротьбу з пандемією.

Так, було закуплено та передано 100 000  засобів індивідуального захисту (щитки, костюми, рукавиці, маски) для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття. Крім того, Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив область дезінфікуючим розчином для обробки місць громадського скупчення.

Фонд також передав 25000 щитків вчителям та вихователям області

Через карантин чимало ініціатив довелося відтермінувати. Попри деякі труднощі, викликані пандемією, фонд продовжує втілювати традиційні акції, серед яких і акція до свята Миколая.

Крім того, вдалося втілити низку запланованих на 2020 рік проєктів: чотири школи Городенківського району та дві Коломийського отримали комп’ютерні класи; у середмісті Городенки завершено основний етап з будівництва фонтана, відкриття якого через пандемію перенесли на 2021 рік; відбулися всі щорічні акції до Великодня, щоправда, в онлайн форматі.

Також фонд надав матеріальну допомогу на покращення побутових умов військовій частині в Коломиї.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.