ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Народний депутат Андрій Іванчук отримав найвищу церковну нагороду з рук Предстоятеля ПЦУ Епіфанія. ФОТО

Як писало "Дзеркало", сьогодні Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Митрополит Епіфаній у рамках  першосвятительського візиту до Коломийської єпархії  звершив святкову Літургію у Кафедральному соборі ПЦУ в Коломиї. У Богослужінні взяв участь народний депутат, засновник благодійного фонду "Покуття" Андрій Іванчук.

Після Літургії Андрій Іванчук отримав з рук Блаженнійшого Митрополита Епіфанія найвищу церковну нагороду - Орден святого рівноапостольного князя Володимира 1-го ступеня.

Такої ж нагороди удостоїли міського голову Богдана Станіславського.

Довідково. Орден святого рівноапостольного князя Володимира – це відзнака Православної Церкви України, що встановлена рішенням Священного Синоду від 4 лютого 2020 року і має три ступені, найвищим з яких є перший. Орден святого рівноапостольного князя Володимира вручається за заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою і побожним народом. Рішення про нагородження приймається Предстоятелем ПЦУ Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України.

Нагадаємо, нещодавно у Кафедральному соборі Преображення Господнього ПЦУ  завершили внутрішні розписи, встановили бруківку, оздобили фасад та сходову частину, відреставрували вхідні двері та водовідведення. До ремонтних робіт долучився благодійний фонд "Покуття", заснований Андрієм Іванчуком. 

 Так, за фінансової підтримки народного депутата і фонду навколо Кафедрального собору провели фасадно-оздоблювальні роботи, зокрема облицювали каменем цоколь і сходи. Роботи проводили активно, щоб встигнути до візиту Предстоятеля ПЦУ Епіфанія до Коломиї.

Єпископ Коломийський і Косівський Юліан також подякував усім вірянам, які жертовно долучилися до ремонтних робіт у соборі.

До теми: На межі Івано-Франківської та Тернопільської областей урочисто зустріли митрополита Київського і всієї України Епіфанія. ФОТО, ВІДЕО

Митрополит Епіфаній освятив новозбудований храм у Мишині на Коломийщині. ФОТО

Митрополит Епіфаній очолив Панахиду біля пам’ятника Патріарху Володимиру (Романюку) в Косові. ФОТО

Митрополит Епіфаній очолює Божественну Літургію у Кафедральному соборі ПЦУ в Коломиї. ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ

Народний депутат Андрій Іванчук взяв участь у святковій Літургії, яку в Коломиї звершує Предстоятель ПЦУ Епіфаній. ФОТО

Предстоятель ПЦУ Епіфаній звершив заупокійну Літію на могилі спочилого протоієрея Димитрія Садов’яка. ФОТО

Читайте також: Благодійний фонд "Покуття" Андрія Іванчука  завершив оздоблення цоколя і сходів у соборі ПЦУ в Коломиї. ФОТО

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.