ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Митрополит Епіфаній очолив Панахиду біля пам’ятника Патріарху Володимиру (Романюку) в Косові. ФОТО

Сьогодні Митрополит, зокрема, побував у Косові, де недалеко від малої земної батьківщини в Бозі спочилого Святійшого Патріарха Володимира (Романюка) встановлений єдиний в Україні пам’ятник цій видатній постаті, одному з духовних провідників Українського Православ’я у ХХ ст., незламному борцеві за ідею незалежної Української Церкви, палкому патріоту, який усвідомлював, що без міцної Церкви не буде сильної України, повідомляє пресслужба ПЦУ.
 Блаженнійший Митрополит Епіфаній звершив панахиду біля увіковічненого скульптурного зображення Патріарха Володимира з нагоди 26-ліття його упокоєння. Згадуючи про нелегкий земний життєвий шлях Патріарха, зокрема про майже два десятки років радянських концтаборів і заслань, Предстоятель ПЦУ зауважив, що не дарма Святійшого Патріарха називають сповідником.
«За словами отців Церкви, святителі є таємними мучениками. Адже всі ми бачимо тільки зовнішню славу, але до кінця не усвідомлюємо, яка лежить відповідальність на першоієрарху, на святителі, – зазначив Митрополит Епіфаній. – Патріарх Володимир був добрим пастирем Церкви Христової і Господь сподобив його найбільшого служіння Українській Церкві – бути Предстоятелем, її очільником. Хоч і нетривалий час він звершував це служіння, але ним закладено добрі основи, на яких ми з вами нині продовжуємо розбудову нашої вже визнаної незалежної помісної Української Православної Церкви. І, напевно, там, на Небесах, він сьогодні радіє, що тут, на його малій земній батьківщині, ми зібралися і підносимо свої молитви вже в незалежній державі, як представники нашої рідної незалежної помісної Церкви».
Митрополит Епіфаній закликав усіх цінувати й берегти великий Божий дар незалежності та робити все від нас залежне – кожен на своєму місці – для того, аби і Українська Церква, і Українська Держава надалі зміцнювались та роздобувались – в єдності, мирі й злагоді.
 
Завтра, 18 липня, Митрополит Епіфаній освятить розписи і очолить святкову Літургію в  кафедральному соборі Преображення Господнього в Коломиї. Детальніше з програмою візиту можна ознайомитися ТУТ.


 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.