ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Митрополит Епіфаній освятив новозбудований храм у Мишині на Коломийщині. ФОТО

Сьогодні, 17 липня, в рамках візиту на Коломийщину Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній освятив новозбудований Храм Святої Рівноапостольної княгині Ольги у селі Мишин.
Про це інформує пресслужба Коломийської РДА.
Предстоятель Православної церкви України у проповіді зазначив:
"Декілька десятиліть тому були інші часи. Часи, коли храми руйнувалися, а священослужителів відправляли у заслання, багато із них були розстріляні за віру. Їх вшановуємо як новомучеників землі української.Саме завдяки таким людям ми отримали довгоочікуваний Томос, який раз і назавжди проголошує, що ми є незалежною Помісною Православною українською церквою.
Ми будуємо храми для того, щоб отримувати у них невидиму блажественну благодать. Храм є особливим місцем присутності Бога.
В цьому році ми святкуємо ювілейну дату - 30-ліття відновлення нашої української незалежності.
На Сході Україні досі триває неоголошена та страшна війна, яка забирає наших синів і дочок. Героїв, котрі проявляють свою любов до Батьківщини, родини, друзів і кожного із нас. Якщо б не їхній жертовний подвиг, то зараз і тут, напевно, ми б не мали миру, можливості вільно збиратися і спілкуватися своєю рідною мовою...
Зараз ми ведемо ще одну невидиму боротьбу, ще один невидимий фронт із небезпечною коронавірусною хворобою. Вона забрала життя багатьох наших співвітчизників, тому ми повинні бути відповідальними і мудрими..."
Згодом на своїй сторінці у фейсбук Митрополит Епіфаній написав пост про освячення храму в Мишині.