ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Митрополит Епіфаній відвідав Прикарпаття. ФОТО

 
Його Блаженству співслужили митрополит Галицький Андрій, настоятель храму протоієрей Юрій Павличко та духовенство єпархії, повідомляє пресслужба ПЦУ.

На спільну молитву з Предстоятелем помісної Української Православної Церкви завітали представники місцевої влади та численні віряни.

Мешканці та гості прикарпатського села Шешори зустрічали Блаженнійшого Митрополита Епіфанія грою на трембітах - традиційних музичних інструментах, без яких у Карпатах за давнім звичаєм не відбувалися жодні урочистості.

Наприкінці відправи Блаженнійший владика відзначив настоятеля храму протоієрея Юрія Павличка Орденом святого архістратига Божого Михаїла 2-го ступеня, а також вручив іменний хрест Предстоятеля. Церковними відзнаками були також нагороджені меценати і благодійники храму.

Закінчилася урочисте недільне богослужіння освяченням води поряд із храмом.

 Опісля Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній  відвідав Спасо-Преображенський Угорницький чоловічий монастир у селі Угорники Коломийського району.

Разом з митрополитом Галицьким Андрієм, братією обителі та місцевим духовенством Предстоятель Православної Церкви України звершив панахиду біля пам‘ятнику Героям Небесної сотні і полеглим захисникам України, а також помолився за спокій душі схиархімандрита Пимена (Мензатюка) та ігумена Никона (Гайдая).

Окрім того, Митрополит Епіфаній оглянув храми обителі та цілюще джерело «Дзвіньоха», яке знаходиться в нижній частині монастиря.

 

Напередодні, 18 липня, перебуваючи з архіпастирським візитом на Івано-Франківщині Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній  відвідав храм Різдва Пресвятої Богородиці села Одаї Тисменицького благочиння.

Предстоятель помісної Української Православної Церкви звершив на подвір‘ї храму панахиду за спокій душі приснопам‘ятного Патріарха Володимира та колишнього настоятеля храму протоієрея Любомира Палюги.

Разом з Його Блаженством молилися митрополит Галицький Андрій, представники місцевої влади, духовенство та численні віряни.
Після панахиди Блаженнійший владика оглянув храм та звернувся до присутніх зі словом.

«Я радий з того, що можу підносити молитви разом з усіма вами. Сьогодні ми згадуємо людину, яка багато постраждала за Україну і постійно прагнула, щоб у нас була незалежна Церква – Патріарха Володимира. Варто пам‘ятати тих, хто самовіддано трудився у Господньому винограднику і працював для становлення Церкви. І ми бачимо результат цієї праці, зараз наша Церква є духовним фундаментом України», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

Також Блаженнійший владика відзначив громаду села Благословенною грамотою, а настоятеля храму протоієрея Михайла Петріва і протоієрея Романа Олексюка хрестом Предстоятеля.