ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Предстоятель ПЦУ Епіфаній звершив заупокійну Літію на могилі спочилого протоієрея Димитрія Садов’яка. ФОТО

Як писало "Дзеркало", цими вихідними у Коломийській єпархії із першосвятительським візитом перебуває Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

16 липня Блаженнійшого урочисто зустріли на межі Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Наступного дня, 17 липня, Митрополит Епіфаній освятив у Мишині новозбудовану церкву Святої Рівноапостольної княгині Ольги, а також очолив Панахиду біля пам’ятника Патріарху Володимиру (Романюку) в Косові.

Того ж дня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив заупокійну Літію за спочилим протоієреєм Димитрієм Садов’яком (1948-2015) та добродійкою Анною біля їхньої родинної усипальниці в селі Шепарівці. Під час заупокійної Літії також молились: Архієпископ Вишгородський Агапіт та Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, повідомляє пресслужба Коломимийської єпархії.

Блаженнійшому Владиці під час заупокійного богослужіння співслужили: секретар Єпархіального Управління митр. прот. Юрій Бровчук; митр. Василь Вепрук; митр. прот. Іван Шевчук; прот. Василь Лазарович; прот. Володимир Левицький; керівник прес-служби Коломийської Єпархії прот. Віталій Козак; протодиякон Василь Дідора (Київська Єпархія), духовенство Івано-Франківської Єпархії та молились рідні спочилого.

Після відпусту Предстоятель Православної Церкви України звернувся до присутніх зі словом, у якому наголосив, що спочилий протоієрей є зразком доброго пастиря та вірного християнина, який багато потрудився для Церкви Христової.

Заупокійне богослужіння своїм співом супроводжував квінтет у складі: митр. прот. Миколи Кравчука (керівник), митр. прот. Михайла Возняка, прот. Юрія Гушула, прот. Олексія Мороза та Василя Кравчука.

Як повідомляли, сьогодні, 18 липня, Митрополит Епіфаній очолив Божественну Літургію у Кафедральному соборі ПЦУ в Коломиї. Відеотрансляцію Літургії дивіться ТУТ.

До теми: Народний депутат Андрій Іванчук взяв участь у святковій Літургії, яку в Коломиї звершує Предстоятель ПЦУ Епіфаній. ФОТО

Читайте також: Благодійний фонд "Покуття" Андрія Іванчука  завершив оздоблення цоколя і сходів у соборі ПЦУ в Коломиї. ФОТО

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.