ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Єпархіальному "Коломийському віснику" - п’ять років

Коломийська єпархія ПЦУ відзначила п’яту річницю заснування єпархіального часопису – газети "Коломийський вісник". Запрошено місцевих журналістів.

Про це інформує Дзеркало медіа.

    Заступниця головного редактора газети, а фактично, її упорядниця Ольга Гаврилюк розповіла про віхи становлення газети, яка стала правонаступницею міського часопису «Коломийський вісник», створеного у часи здобуття Україною незалежності в травні 1990 року. На жаль, попередній «Вісник» збанкрутував через безкінечні конфлікти зі своїми співзасновниками – міською радою ще в 2010 році -  це офіційно, а по-суті, ще задовго до того.  В 2014-му, після чотирирічної перерви «Коломийський вісник» почав знову виходити, змінивши статус і спрямування: газета стала єпархіальним часописом.

    Тепер газета виходить один раз на місяць накладом 7 тисяч примірників і розповсюджується на п’ять районів.

    Єпископ Коломийський і Косівський Юліан сказав, що мета «Вісника»  – доносити до людей правдиву інформацію в нинішній час, коли журналістика далеко не завжди буває чесною, в інформаційний простір ллються потоки негативу й взаємозвинувачень: «Ми намагаємось писати про вічні цінності, а не лише про минущі, які мають вагу тільки сьогодні…».

    Владика Юліан нагородив членів редколегії-священиків Благословенними грамотами за підписом Митрополита Київського й усієї України Епіфанія. Управлінням Коломийської єпархії нагороджено грамотами коломийські ЗМІ – місцеве телебачення, газети «Вільний голос» та «Дзеркало медіа» за плідну співпрацю з єпархією.

    Голова обласного осередку НСЖУ Вікторія Плахта вручила почесні грамоти Владиці й редакційному колективові «Коломийського вісника».

Іван ДЖИНДЖУРА.