ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийська ЦРЛ продовжує отримувати від фонду "Покуття" медичний кисень

Як повідомляли раніше, за сприяння благодійного фонду «Покуття», заснованого 2015 року Андрієм Іванчуком, три лікарні Прикарпаття - Коломийська, Городенківська і Калуська ЦРЛ -  безкоштовно отримують медичний кисень, який виробляє «Карпатнафтохім». У грудні лікарні отримали близько 75 тонн медичного кисню вартістю приблизно 1 мільйон гривень.

За перший місяць 2021-го лікарні Прикарпаття безкоштовно отримали від фонду ще майже 70 тонн рідкого кисню. Зокрема в Коломийську ЦРЛ доставили 23 тонни препарату.

Як повідомляли, наприкінці січня у Коломиї і районі різко зросла захворюваність на коронавірус. Станом на 2 лютого на стаціонарному лікуванні у ЦРЛ перебуває 137 людей з діагнозом COVID-19. Cемеро з них - у реанімації, п’ятеро на СІПАП-терапії і близько сотні пацієнтів на кисневій дотації. Тому нині дуже важливо, щоб лікарня мала необхідний запас кисню для лікування хворих.

Нагадаємо, на ринку тонна медичного кисню коштує приблизно  14 тис. гривень. Тож завдяки фонду Коломийська ЦРЛ зекономила у січні понад 320 тис грн. Зекономлені кошти лікарня може спрямувати на інші потреби для лікування коронавірусу, зокрема захисні засоби для медиків, ліки, обладнання тощо. 

Благодійний фонд «Покуття» з ініціативи засновника Андрія Іванчука з перших днів поширення недуги в Україні спрямував свою діяльність на допомогу області в боротьбі з пандемією.

Так, було закуплено та передано 100 000  засобів індивідуального захисту для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття.

На початку пандемії Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив область дезінфікуючим розчином для обробки громадських місць. Крім того, фонд забезпечив прикарпатських вчителів і вихователів  захисними щитками (25 000 штук).

Попри це, вдалося втілити низку запланованих на цей рік проєктів: чотири школи Городенківщини та дві Коломийщини отримали комп’ютерні класи; у середмісті Городенки завершили основний етап з будівництва фонтана, відкриття якого через пандемію перенесли на 2021 рік; дитсадки у Чернелиці і Лісному Хлібичині отримали  дитячі майданчики; відбулися всі щорічні акції до Великодня, щоправда, в онлайн форматі.

Також фонд надав матеріальну допомогу на покращення побутових умов військовій частині в Коломиї, а також замінив вікна у їдальні військової частини в Корничі.

До того ж у рамках  щорічної акції до свята Миколая фонд приготував 15 000 подарунків, а діти полеглих в АТО героїв отримали щорічну допомогу. 

Читайте також: У грудні лікарні Прикарпаття отримали від фонду "Покуття" кисню на 1 мільйон гривень

За 2 тижні січня Коломийська ЦРЛ безкоштовно отримала кисню на 200 тис. грн