ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломийській ЦРЛ заповненість ліжкомісць складає 91%. ВІДЕО

У Коломийській центральній районній лікарні заповненість ліжко-місць складає 91 %. Про це Суспільному Карпати розповів генеральний директор закладу Андрій Кошкін.

На стаціонарному лікуванні у медзакладі перебуває 137 людей з діагнозом COVID-19. Cемеро з них - у реанімації, п’ятеро на СІПАП-терапії і близько сотні пацієнтів на кисневій дотації.

"Ми зараз пожинаємо плоди свят. Якщо в перший тиждень січня до нас поступило 36-38 людей, то останній тиждень місяця - приблизно 86 осіб. Якщо дивитися за кількістю позитивних ПЛР-тестів по місту і району, статистика виросла в два рази", - розповідає Андрій Кошкін.

В Івано-Франківській міській центральній лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 228 пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Як розповіла завідувачка терапевтичного відділення № 1 Любов Лосюк, це на 50 людей більше, ніж під час локдауну.

"Загалом лікарня може розмістити 250 пацієнтів. З них на даний час десятеро знаходяться у важкому стані в реанімації. Там також є вільні місця. Всього надає допомогу чотири відділення центральнної міської лікарні. Упродовж останього тижня спостерігається незначне збільшення. Але різкого підвищення немає", - каже Любов Лосюк.

За словами голови обласної державної адміністрації Андрій Бойчука, станом на друге лютого у восьми лікарнях області розгорнули 95 додаткових ліжко-місць. Найбільше - в Івано-Франківській обласній лікарні та Рожнятівській центральній районній.

"Якщо кількість хворих зростатиме, готові розгорнути ще 70 ліжок. 40 – у Тлумацькій ЦРЛ, 20 – в Івано-Франківській міській клінічній лікарні № 1 та 10 ліжок в обласній клінічній лікарні. Також ми вже зробили корегування маршрутів госпіталізації пацієнтів у заклади з меншою завантаженістю та ближчі за розташуванням, - каже Андрій Бойчук. - Зробили це, зважаючи на рівень завантаженості лікарень в гірських районах. Окремо дав розпорядження працювати на забезпеченням розгорнутих ліжок киснем".

Не на камеру медики Коломийської центральної районної та Івано-Франківської міської центральної лікарень кажуть, що однією з причин росту захворюваності є нехтування карантинними обмеженнями під час різдвяно-новорічних свят, зокрема, на гірсько-лижному курорті "Буковель".

Нагадаємо, що 15-го січня кореспонденти Суспільного спілкувалися з прессекретаркою "Буковелю" Віталією Васильчук. Тоді вона повідомила, що гірськолижний курорт працює згідно з усіма санітарними нормами, які прийняв Кабінет Міністрів.

До теми: За тиждень від коронавірусу у Коломийській лікарні померло 9 пацієнтів. ВІДЕО

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.