ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Через несправності на Львівському хімзаводі ситуація з постачанням кисню залишається напруженою

Як повідомляли раніше, через несправності на Львівському хімзаводі протягом останнього часу сталися перебої з постачанням кисню у лікарні Прикарпаття та інших областей. 

У зв'язку зі складною ситуацією, що склалася, керівництво медзакладів масово почало звертатися до народного депутата від Коломийщини й Городенківщини Андрія Іванчука, чий фонд вже 5-тий місяць безкоштовно  забезпечує киснем, який виробляє "Карпатнафтохім", лікарні Коломиї, Городенки та Калуша, а віднедавна й інші прикарпатські лікарні.

Благодійний фонд "Покуття" у співпраці з "Карпатнафтохімом" намагається реагувати на всі звернення відповідно до потужностей заводу.

Так, у квітні кисень від фонду, крім Коломийської, Городенківської і Калуської ЦРЛ,  отримали Івано-Франківська обласна клінічна лікарня та Центральна міська лікарня обласного центру, Галицька, Рожнятівська ЦРЛ, а також лікарні Хмельницького, де склалася критична ситуація з постачанням рідкого кисню, через що громада звернулася за допомогою до Андрія Іванчука.

Як повідомляли, раніше з проханням допомогти з киснем для лікарень обласного центру до Андрія Іванчука звернувся голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків, а також депутатка-мажоритарниця від обласного центру Оксана Савчук.

Додамо, що минулого року Андрій Іванчук  організував регулярну поставку безкоштовного медичного кисню, який виготовляє завод «Карпатнафтохім», у три лікарні Прикарпаття - Коломийську, Городенківську та Калуську ЦРЛ. А вже у березні, крім вищезгаданих лікарень, 16 тонн кисню отримали Івано-Франківська обласна клінічна лікарня та Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня.

Вже з перших днів поширення недуги в Україні з ініціативи засновника Андрія Іванчука  фонд «Покуття» спрямував свою діяльність на допомогу області в боротьбі з пандемією. Тоді ж було закуплено 100 000  засобів  захисту для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття. Також Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив область дезінфікуючим розчином для обробки громадських місць. Крім того, фонд забезпечив прикарпатських вчителів і вихователів  захисними щитками (25 000 штук).