ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В лютому фонд "Покуття" Андрія Іванчука безкоштовно передав лікарням Прикарпаття 165 тонн кисню

На Франківщині ситуація із коронавірусом залишається критичною. Більшість пацієнтів потребують кисневої дотації, тому фонд «Покуття» Андрія Іванчука продовжує акцію щодо надання медичного кисню лікарням Прикарпаття, який виготовляє завод "Карпатнафтохім". 

Лютий став піковим місяцем за кількістю нових хворих  в області. Кількість кисневозалежних теж значно зросла.

Загалом за лютий три лікарні Прикарпаття - Коломийська, Калуська та Городенківська ЦРЛ - отримали 165 тонн медичного кисню, що дозволило медзакладам зекономити понад 2 млн. грн.

Найбільш напруженою залишається ситуація у Коломийській ЦРЛ.  Тут потреба у кисні зросла у 3,5 раза. Тому до Коломиї доставили найбільше - 80 тонн рідкого кисню.

Зросла потреба в кисні і в Калуській ЦРЛ. Тут розхід рідкого кисню зріс у 2,5 раза, порівняно з січнем, тож лікарні передали 63 тонни медпрепарату.

Городенківська ЦРЛ отримала в лютому 21 тонну життєво важливого кисню.

Андрій Іванчук і заснований ним у 2015 році  фонд «Покуття» з перших днів поширення недуги в Україні навесні 2020 року  опікується краєм.

Читайте також: Станіславський про безкоштовний кисень від фонду "Покуття" Андрія Іванчука: "Лише коли боремось з вірусом разом - тоді можемо перемогти"

До теми: Прикарпаття палає: у Коломиї вже немає місць у "ковідних" лікарнях. ВІДЕО

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.