ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Станіславський про безкоштовний кисень від фонду "Покуття" Андрія Іванчука: "Лише коли боремось з вірусом разом - тоді можемо перемогти"

Міський голова Богдан Станіславський на своїй сторінці у фейсбук подякував Андрієві Іванчуку і фонду "Покуття" за забезпечення Коломийської ЦРЛ безкоштовним рідким киснем.
 
Андрій Іванчук
"Лише коли боремось з вірусом разом - тоді можемо перемогти. Вже близько двох місяців завдяки ініціативі Андрія Іванчука КНП «Коломийська районна лікарня» безкоштовно отримує кисень з калуського «Карпатнафтохіму». Заклад оплачує лише транспортування.
Зекономлені кошти лікарня витрачає на інші так необхідні зараз медикаменти чи обладнання.
Коломийська громада дякує Андрієві Іванчуку та Благодійному фонду "Покуття" за те, що разом долаємо цей виклик" - написав мер і додав відео.

Нагадаємо, за два місяці зими Коломийська, Городенківська і Калуська ЦРЛ безкоштовно отримали від фонду 140 тонн рідкого кисню на приблизну суму 2 мільйони гривень.

Наприкінці січня на Прикарпатті  різко зросла захворюваність на коронавірус. У Коломийській лікарні немає вільних місць. Більшість пацієнтів потребують кисневої дотації, тому зараз, як ніколи, є важливим достатній запас кисню. Наразі у лікарні працюють над розгортанням додаткових ліжкомісць з під’єднаним киснем. За добу Коломийська ЦРЛ використовує приблизно 1 - 1,5 тонни  препарату.

Андрій Іванчук та фонд «Покуття» й надалі забезпечуватимуть прикарпатські лікарні рідким киснем відповідно до потреб.  Зараз у пік захворювання поставки відбуваються кожні 2-3 дні.