ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Мер Франківська Руслан Марцінків звернувся до Андрія Іванчука з проханням допомогти з киснем для лікарень

Днями на адресу благодійного фонду «Покуття», заснованого Андрієм Іванчуком, надійшло звернення від міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа з проханням допомогти з киснем для лікарень міста.

Як зазначається у зверненні, у лютому-березні у закладах охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради, які лікують хворих на коронавірус (КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міськради», КНП «Міська клінічна лікарня №1 Івано-Франківської міської ради») різко зросла кількість госпіталізованих пацієнтів – до 68-98 за добу.

На даний час епідемічна ситуація дещо стабілізувалася, проте щодня у вказаних стаціонарах 200-240 пацієнтів потребують кисневої терапії, як основного життєво необхідного методу лікування.

Дотепер забезпечення газоподібним киснем закладів здійснювало АТ «Львівський  хімічний завод» напряму або через ТОВ «Львівкисень». Іншого альтернативного постачальника кисню в обсягах, необхідних для лікарень Івано-Франківська, не існує. Проте впродовж останніх 14 днів несправності виробничого характеру на підприємстві-виробнику стали причиною постійних затримок у доставці кисню, що може  призвести до негативних наслідків для життя і здоров’я кисневозалежних пацієнтів.

«Зважаючи на ініціативу народного депутата України Андрія Іванчука, засновника Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Покуття», звертаємося до Вас з проханням сприяти у вирішенні даної проблеми – забезпечення киснем КНП «Центральна міська кланічна лікарня Івано-Франківської міськради», КНП «Міська клінічна лікарня №1 Івано-Франківської міської ради» для збереження життя і здоров'я пацієнтів, жителів Івано-Франківської міської територіальної громади.

Наперед дякуємо Вам за допомогу і підтримку охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради в такий непростий час».

Нагадаємо,  минулого року Андрій Іванчук  організував регулярну поставку безкоштовного медичного кисню, який виготовляє завод «Карпатнафтохім», у три лікарні Прикарпаття - Коломийську, Городенківську та Калуську ЦРЛ. У березні 16 тонн кисню отримали Івано-Франківська обласна клінічна лікарня та Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарні.

Зараз кисень від фонду отримують 9 лікарень не лише з Прикарпаття, а й інших областей, зокрема  медзаклади Тернополя, Києва та Хмельницького.

До теми: Фонд "Покуття" Андрія Іванчука забезпечує киснем лікарні декількох областей України

Лікарні Прикарпаття отримали від фонду "Покуття" Андрія Іванчука 375 тонн кисню на понад 5 млн грн

Благодійний фонд "Покуття" Андрія Іванчука забезпечуватиме киснем ще дві лікарні Прикарпаття