ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Кисню залишилося на пів доби: фонд "Покуття" Іванчука терміново відвантажив 2 тонни кисню для Рожнятівської ЦРЛ

Через несправності на Львівському хімзаводі останнім часом сталися перебої з постачанням кисню у лікарні Прикарпаття та інших областей. У зв'язку зі складною ситуацією, що склалася, керівництво медзакладів масово почало звертатися до народного депутата від Коломийщини й Городенківщини Андрія Іванчука, чий фонд 5 місяців безкоштовно  забезпечує киснем, який виробляє "Карпатнафтохім", лікарні Коломиї, Городенки та Калуша, а віднедавна ще й лікарні Івано-Франківська та інших областей.

 На фото: Андрій Іванчук, депутат-самовисуванець, виборчий округ №88 (Коломийщина, Городенківщина).

Так вчора у Рожнятівську ЦРЛ терміново було відвантажено 2 тонни кисню, адже там закінчувалися його запаси.

Як повідомив заступник начмеда Рожнятівської лікарні Олександр Пицків: "Зараз у стаціонарі кисневої терапії потребують 47 пацієнтів. Якби кисень не привезли в неділю, то на понеділок не було би вже чим лікувати людей - кисню залишилося менше як на пів доби. Цією поставкою фонд нас практично врятував".

Зі слів медика, середньодобова норма споживання кисню у Рожнятівській лікарні  - 1 тонна. 

Нагадаємо, торік, коли у лікарнях області бракувало засобів захисту для медиків, волонтери фонду "Покуття" доставили в Рожнятівську ЦРЛ  медичні костюми, одноразові й респіраторні маски, два види рукавичок, щитки (на фото нижче).

Як повідомляли, днями з проханням допомогти з киснем для лікарень обласного центру до Андрія Іванчука звернувся голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків, а також депутатка-мажоритарниця від обласного центру Оксана Савчук.

Додамо, що минулого року Андрій Іванчук  організував регулярну поставку безкоштовного медичного кисню, який виготовляє завод «Карпатнафтохім», у три лікарні Прикарпаття - Коломийську, Городенківську та Калуську ЦРЛ. У березні 16 тонн кисню отримали Івано-Франківська обласна клінічна лікарня та Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня.

На даний час кисень від фонду отримують лікарні не лише Прикарпаття, а й інших областей, зокрема  медзаклади Тернополя, Києва, Хмельницького тощо.  

Вже з перших днів поширення недуги в Україні з ініціативи засновника Андрія Іванчука  фонд «Покуття» спрямував свою діяльність на допомогу області в боротьбі з пандемією. Тоді ж було закуплено 100 000  засобів  захисту для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття. Також Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив область дезінфікуючим розчином для обробки громадських місць. Крім того, фонд забезпечив прикарпатських вчителів і вихователів  захисними щитками (25 000 штук).