ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

25000 захисних щитків передав БФ "Покуття" вчителям і вихователям Прикарпаття

Благодійний фонд «Покуття», заснований 5 років тому народним депутатом Андрієм Іванчуком, продовжує допомагати мешканцям Івано-Франківщини боротися з пандемією.
Протягом останніх тижнів триває масштабна акція фонду щодо забезпечення освітян Прикарпаття захисними щитками, у рамках якої для вчителів та вихователів усієї Івано-Франківської області закуплено 25 000 щитків.

Частину волонтери фонду розвезли самотужки, зокрема на Городенківщину,  Коломийщину (Коломийська ОТГ і районНижньовербізька, Матеївецька, П’ядицька та Печеніжинська ОТГ).

Щитки для освітян Городенківщини 

Вчителька Коломийського ліцею №9 у щитку від фонду "Покуття"

Решту передали Департаменту освіти Івано-Франківської облдержадміністрації, який і розподілить засоби захисту між освітніми закладами. Тож усі вчителі й вихователі області отримають від фонду і його засновника Андрія Іванчука захисні щитки.

Раніше щитки від фонду вже передали освітянам Снятинщини, Калущини, зокрема Верхнянській, Витвицькій, Войнилівській, Новицькій об’єднаним територіальним громадам, а також Галицького, Рогатинського районів, м. Бурштина, Більшівецької, Букачівської ОТГ.

Щитки для освітян Калущини 

 Заступниця голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка передає щитки від фонду "Покуття" прикарпатським освітянам 

Як наголосили у Департаменті освіти ОДА, така акція - це чудовий приклад державно-приватного партнерства. До слова,   налагоджена робота фонду з головами міст, ОТГ і облдержадміністрацією, адже така співпраця в умовах пандемії дуже  важлива.

 Голова БФ "Покуття" Уляна Мандрусяк зазначає: "В цей тяжкий час пандемії фонд "Покуття" і його засновник Андрій Іванчук велику увагу приділяють боротьбі з цією проблемою. Вже закуплено і роздано засоби захисту перш за все для медичних працівників. Тепер засоби захисту отримають освітяни. Щитки отримають не лише вчителі Коломийщини  -  фонд закупив 25 000 щитків для всієї області для безпечнішого проведення навчального процесу".

Станом на вересень прикарпатські освітяни були забезпечені щитками, але зважаючи на те, що засоби захисту - це постійно розхідні речі, потреба в них є завжди.

"Від імені освітян Коломийщини щиро вдячні благодійному фонду "Покуття" і народному депутату Андрієві Іванчуку за те, що переймаються проблемами освіти, бо така допомога зараз є дуже доречна", - каже очільниця освіти Коломийського району Надія Корженко. 

Зазначимо, це не перша масштабна акція БФ "Покуття" і його засновника Андрія Іванчука, спрямована на допомогу цілій області у боротьбі з пандемією. Навесні команда фонду доставила в лікарні Коломийщини та Городенківщини респіраторні маски. Опісля Андрій Іванчук забезпечив Івано-Франківщину засобами для дезінфекції громадських місць.

Також медики Прикарпаття отримали від народного депутата та фонду "Покуття" 100 тисяч одиниць засобів захисту (медичні костюми, одноразові й респіраторні маски, два види рукавичок і щитки).

Попри карантин, фонд «Покуття» крок за кроком втілює заплановані раніше проєкти: будує фонтан у Городенці, продовжує комп’ютеризацію шкіл краю тощо. А такі традиційні проєкти, як конкурс світлин біля фонтана і конкурс малюнків "Великдень очима дітей", перевели в онлайн формат. 

На цьому фонд і його засновник Андрій Іванчук не зупиняються - наразі триває робота над тим, щоб забезпечити доставку кисню в лікарні Івано-Франківської області.