ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

5000 масок підвищеного захисту розвіз фонд "Покуття" на Коломийщині та Городенківщині. ФОТО

Інфекційна лікарня, центральні районні лікарні та центри первинної медико-санітарної допомоги обох районів, геріатричний пансіонат, військова частина, де дислокується 10-та окрема гірсько-штурмова бригада, та інші організації і громадяни Коломийського та Городенківського районів отримали від благодійного фонду "Покуття" 5000 респіраторних медичних масок.

До пошуків потрібних медичних масок долучився засновник фонду Андрій Іванчук, який доклав всіх зусиль, щоб знайти маски саме з підвищеним рівнем захисту.

Від звичайної одноразової маски вона відрізняється щільністю та наявністю фільтра, в інструкції вказано, що такою маскою можна впевнено користуватись до 8 годин, що в чотири рази довше, аніж звичайною одноразовою маскою.

"Дізнавшись про нагальну потребу в масках, ми старались максимально швидко відреагувати, щоб знайти цю необхідну річ.

Тим часом президент України сьогодні запевнив, що вже незабаром українські лікарні отримають все необхідне: маски для аптек та маски підвищеного захисту для медиків, експрес-тести, дезінфектори у потрібній кількості для всіх громадян, апарати штучної вентиляції тощо", - зазначають у фонді.

Вперше за 5 років існування Благодійного фонду "Покуття" представники не заходили до середини будівлі, не створювали скупчення людей та максимально дотримувались правил індивідуальної гігієни, знаходячи будь-яку нагоду помити руки на заправних станціях.

Фонд надалі слідкує за подіями та шукає можливість допомогти в боротьбі з коронавірсною інфекцією COVID-2019.

"У свою чергу, кожного з вас ми закликаємо зберігати спокій, дотримуватись правил карантину та дбати про себе та своїх близьких", - наголошують благодійники.