ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Завдяки Андрієві Іванчуку лікарні Хмельниччини отримали довгоочікуваний кисень

За сприяння народного депутата від Прикарпаття Андрія Іванчука (88 округ, Коломийщина і Городенківщина) вісім лікарень Хмельницької області отримали понад 10 тонн рідкого кисню, які допоможуть врятувати життя сотням пацієнтів з важким перебігом захворювання на коронавірус.

Днями з таким проханням до Андрія Іванчука звернулися його колеги - народні депутати з Хмельниччини, де гостро постала проблема з постачанням кисню у місцеві лікарні.

Нагадаємо, вже п'ятий місяць поспіль Андрій Іванчук та заснований ним благодійний фонд "Покуття" налагодили регулярні поставки кисню, який виробляє калуський завод "Карпатнафтохім", в лікарні Коломиї й Городенки. Тож у лікарнях округу Андрія Іванчука проблем з киснем нема. 

Останні тижні через несправності на Львівському хімзаводі  сталися перебої з постачанням кисню у лікарні Прикарпаття та інших областей. У зв'язку з цим керівництво медзакладів масово почало звертатися до Андрія Іванчука з проханням допомогти вирішити проблему. Станом на зараз життєво важливий препарат завдяки Андрієві Іванчуку і фонду "Покуття"  отримує 10 лікарень Івано-Франківщини, а також медзаклади інших областей. 

Через зростання темпів поширення COVID-19 по цілій країні  спостерігається дефіцит життєво необхідного медичного препарату. 

Так, за повідомленнями лікарів Хмельницької області, в регіоні спостерігається критична ситуація з постачанням рідкого кисню в медичні заклади.  Тому вони звернулися з відкритим зверненням до всіх народних депутатів від Хмельниччини.

Андрій Іванчук відгукнувся на заклик колег допомогти з киснем і в результаті перші 10 тонн рідкого кисню від  "Карпатнафтохіму" вже доставлені у вісім лікарень Хмельницької області.

Зокрема, як повідомляє ТСН, допомогу отримали лікарні Шепетівки, Ізяслава, Старокостянтиніва, Славути, Городка, а також Хмельницька інфекційна лікарня, Хмельницька міська лікарня та Хмельницький госпіталь ветеранів.

Місцеві лікарі, які опинилися у вкрай скрутному становищі, вже висловили слова подяки народним депутатам, які оперативно вирішили питання з поставками кисню і тим самим врятували сотні життів.

"Щиро вдячна за допомогу, яку ви надаєте у цей скрутний час для жителів Хмельницької області зокрема. З 24-го числа наш заклад розпочав допомогу пацієнтам. Вже на сьогодні налічується близько 140 осіб з середньо важкою і важкою формою. Ми щиро вдячні за вашу небайдужість", - відзначила директорка Хмельницького госпіталю ветеранів війни Оксана Бочкарьова. 

Відео подяки на своїй сторінці у фейсбук опублікував народний депутат від Хмельниччини Олександр Герега.

"Важливо вчасно простягнути руку допомоги тим, хто цього найбільше потребує. А сьогодні це наші лікарі — герої, які борються за життя тисяч українців. Ми не чекаємо від них подяки, адже безмежно вдячні за кожну хвилину їхньої роботи. Втім, коли від медиків надходять добрі слова, це особливо цінно. Завдяки сприянню мого колеги, народного депутата Андрій Іванчук Хмельниччина отримала такий потрібний кисень, що вже зранку буде доставлений в 7 лікарень області", - написав Олександр Герега.

Нагадаємо, раніше з проханням допомогти з киснем для лікарень Івано-Франківська до Андрія Іванчука звернувся мер обласного центру Руслан Марцінків, а також депутатка-мажоритарниця від Івано-Франківська Оксана Савчук.

Як писали раніше, з перших днів поширення недуги в Україні Андрій Іванчук і фонд "Покуття" спрямували свою діяльність на допомогу області в боротьбі з пандемією. Так, вже  в перші тижні пандемії було закуплено та передано 100 000  засобів  захисту для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття. Також Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив область дезінфікуючим розчином для обробки громадських місць. Крім того, фонд забезпечив прикарпатських вчителів і вихователів  захисними щитками (25 000 штук).

До теми: Кисню залишилося на пів доби: фонд "Покуття" Іванчука терміново відвантажив 2 тонни кисню для Рожнятівської ЦРЛ

Фонд "Покуття" Андрія Іванчука забезпечує киснем лікарні декількох областей України

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.