ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній звершив у Коломиї Божественну літургію. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як писало "Дзеркало", у неділю, 18 липня, Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Митрополит Епіфаній у рамках  першосвятительського візиту до Коломийської єпархії  звершив святкову Літургію у Кафедральному соборі ПЦУ в Коломиї. 

Блаженнійшому Митрополиту співслужило численне духовенство Коломийської єпархії. Під час Літургії Предстоятель  освятив розписи кафедрального собору Преображення Господнього, над якими майстри працювали майже 8 років. Понад 200 унікальних ікон тепер прикрашатимуть собор та надихатимуть вірян на молитву.

Нагадаємо, нещодавно у Кафедральному соборі Преображення Господнього ПЦУ  завершили внутрішні розписи, встановили бруківку, оздобили фасад та сходову частину, відреставрували вхідні двері та водовідведення. 

Участь у Літургії взяли представники обласної, районної, місцевої влади, віряни,  також на Богослужіння до Коломиї приїхав народний депутат України Андрій Іванчук, який також долучився до проведення ремонтних робіт у соборі.

Після завершення Літургії за заслуги перед церквою та народом Орденом Архистратига Михаїла першого ступеня Епіфаній нагородив архієпископа Чернівецького і Кіцманського Онуфрія. Блаженнійший подякував Єпископу Коломийському і Косівському Юліану за розбудову Української Православної Церкви у прикарпатському регіоні.

 
Також Предстоятель ПЦУ вручив найвищу церковну нагороду - Орден святого рівноапостольного князя Володимира 1-го ступеня - народному депутату України, засновнику БФ "Покуття" Андрієві Іванчуку та міському голові Богдану Станіславському.
 
До вашої уваги фоторепортаж з перебування Предстоятеля ПЦУ у Коломиї:

До теми: На межі Івано-Франківської та Тернопільської областей урочисто зустріли митрополита Київського і всієї України Епіфанія. ФОТО, ВІДЕО

Митрополит Епіфаній освятив новозбудований храм у Мишині на Коломийщині. ФОТО

Митрополит Епіфаній очолив Панахиду біля пам’ятника Патріарху Володимиру (Романюку) в Косові. ФОТО

Митрополит Епіфаній очолює Божественну Літургію у Кафедральному соборі ПЦУ в Коломиї. ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ

Народний депутат Андрій Іванчук взяв участь у святковій Літургії, яку в Коломиї звершує Предстоятель ПЦУ Епіфаній. ФОТО

Народний депутат Андрій Іванчук отримав найвищу церковну нагороду з рук Предстоятеля ПЦУ Епіфанія. ФОТО

Предстоятель ПЦУ Епіфаній звершив заупокійну Літію на могилі спочилого протоієрея Димитрія Садов’яка. ФОТО

Читайте також: Благодійний фонд "Покуття" Андрія Іванчука  завершив оздоблення цоколя і сходів у соборі ПЦУ в Коломиї.ФОТО

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.