ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Лікарні Прикарпаття отримали чергову партію кисню від фонду "Покуття" Іванчука

Благодійний фонд "Покуття" продовжує безкоштовно забезпечувати лікарні Прикарпаття рідким киснем. Учора, 4 лютого,  Коломийська, Городенківська і Калуська ЦРЛ отримали чергову партію медпрепарату - майже 20 тонн. Зокрема Коломийська ЦРЛ отримала 5 тонн рідкого кисню. 

Забезпечення лікарень життєво важливим препаратом взяв під особистий контроль засновник фонду Андрій Іванчук.

Наприкінці січня на Прикарпатті  різко зросла захворюваність на коронавірус.  Щодня на Франківщині фіксують щораз більше нових випадків за добу. Станом на сьогодні Коломийська ЦРЛ майже на 100% заповнена хворими. Більшість пацієнтів потребують кисневої дотації, тому надзвичайно важливим є достатній запас кисню. Наразі у лікарні працюють над розгортанням додаткових ліжкомісць з під’єднаним киснем. 

У грудні-січні Коломийська, Городенківська і Калуська ЦРЛ безкоштовно отримали від фонду 140 тонн рідкого кисню на 2 мільйони гривень, адже на ринку ціна за тонну коливається від 14 до 17 тис. грн.

Андрій Іванчук та фонд «Покуття» й надалі забезпечуватимуть прикарпатські лікарні рідким киснем відповідно до потреб.  Зараз у пік захворювання поставки відбуваються кожні 2-3 дні. Нині лікарні повністю забезпечені цим найголовнішим препаратом для лікування ковіду.

З ініціативи Андрія Іванчука у планах фонду збільшити кількість лікарень, яким безкоштовно поставлятимуть цей медичний препарат. 

Раніше Коломийська ЦРЛ купувала кисень за кошти з ковідного фонду за ціною 17 тис. грн за 1 м куб. Тепер зекономлені на кисні кошти лікарні можуть спрямувати на необхідне сучасне обладнання, захисні засоби для лікарів, ліки для боротьби з пандемією тощо. 

Андрій Іванчук і Благодійний фонд «Покуття» з перших днів поширення недуги в Україні спрямував свою діяльність на допомогу області в боротьбі з пандемією. Так, було закуплено та передано 100 000  засобів індивідуального захисту для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття.

На початку пандемії Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив область дезінфікуючим розчином для обробки громадських місць. Крім того, фонд забезпечив прикарпатських вчителів і вихователів  захисними щитками (25 000 штук).

Попри це, вдалося втілити низку запланованих на цей рік проєктів: чотири школи Городенківщини та дві Коломийщини отримали комп’ютерні класи; у середмісті Городенки завершили основний етап з будівництва фонтана, відкриття якого через пандемію перенесли на 2021 рік; дитсадки у Чернелиці і Лісному Хлібичині отримали  дитячі майданчики; відбулися всі щорічні акції до Великодня, щоправда, в онлайн форматі.

Також фонд надав матеріальну допомогу на покращення побутових умов військовій частині в Коломиї, а також замінив вікна у їдальні військової частини в Корничі.

До того ж у рамках  щорічної акції до свята Миколая фонд приготував 15 000 подарунків, а діти полеглих в АТО героїв отримали щорічну допомогу. 

До теми: За два місяці фонд "Покуття" Андрія Іванчука забезпечив лікарні Прикарпаття киснем на 2 млн грн

У грудні лікарні Прикарпаття отримали від фонду "Покуття" кисню на 1 мільйон гривень

За 2 тижні січня Коломийська ЦРЛ безкоштовно отримала кисню на 200 тис. грн

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.