ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Фонд "Покуття" продовжує оздоблювальні роботи біля Катедрального собору УГКЦ в Коломиї. ФОТО

Як писало "Дзеркало", за підтримки благодійного фонду "Покуття", засновником якого є Андрій Іванчук, біля катедрального собору Преображення Христового УГКЦ на вул. Театральній тривають оздоблювальні роботи. 

Як повідомляли, фонд "Покуття" також продовжує фасадно-оздоблювальні роботи в Кафедральному соборі ПЦУ в Коломиї. 17-18 липня на Коломийщині очікують приїзду предстоятеля Православної церкви України Епіфанія, тож ремонт планують завершити до цієї дати.

До слова, підтримка святинь - один із найважливіших напрямків діяльності фонду "Покуття".

Два роки тому завдяки Андрієві Іванчуку та фонду вдалося врятувати від руйнації найдавніший коломийський храм - церкву Благовіщення, якій понад 430 років. Коли комісія ЮНЕСКО вивчала дерев’яні споруди нашої області, то храм не внесли до каталогу Всесвітньої культурної спадщини через її аварійний стан. Тоді настоятель церкви Андрій Танасійчук звернувся до Андрія Іванчука  з проханням допомогти відновити храм. Церква була збудована без фундамента, а дерев’яні стіни прогнили. Коли майстри приступили до робіт, стало зрозуміло, що доведеться зробити набагато більше, ніж здавалося з самого початку. Тоді ж у  рамках реставрації на куполі храму встановили хрест, а також замінили більше семи тисяч ґонтин. 

Крім того, завдяки зусиллям та ініціативі Андрія Іванчука та фонду "Покуття" було збудовано унікальну дзвіницю з карильйоном біля церкви св. Йосафата. Колись тут містився римо-католицький костел Діви Марії з дзвіницею, але 1946 року дзвіницю знищила радянська влада. Тож будівництво нової дзвіниці - це відновлення нашої історії, і тепер церква має практично первісний вигляд (на фото нижче).

 Як повідомляли, за сприяння народного депутата Андрія Іванчука Уряд виділив понад 10 млн грн на капітальний ремонт вул. Шкрумеляка у Коломиї.

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.