ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї розпочинають ремонт вул. Шкрумеляка

Як повідомляли раніше, за сприяння народного депутата Андрія Іванчука Уряд виділив понад 10 млн грн на капітальний ремонт вул. Шкрумеляка у Коломиї, про нагальний ремонт якої йдеться вже не перший рік.

Нещодавно відбувся тендер, тож сьогодні-завтра фірма-підрядник приступає до робіт.

"Перш за все дякуємо пану Андрію Іванчуку, який посприяв з виділенням коштів на цю дорогу, - каже міський голова Богдан Станіславський. - Це гроші з Фонду соцекономрозвитку. Але це не кінець, наступною буде вул. Чайковського. Очікуємо теж рішення Кабміну про виділення 6 мільйонів".

Зі слів мера, на вул. Шкрумеляка будуть два шари асфальту, облаштують тротуари по обидва боки, також планують тут зробити кишені для стоянок.

Раніше міська рада закликала мешканців вулиці якомога швидше завершити всі земляні роботи біля власних садиб (підведення води, каналізування, підведення газу чи інше). Адже після ремонту дороги дозволи на початок робіт такого типу на цій вулиці не видаватимуть.

"Спершу кошторис складав 10,5 млн грн, провели тендерну процедуру –  зекономили 2,8 млн, - розповідає міський голова. - Їх перекинули на вул. Винниченка. Думаю, що воно (менша вартість робіт – ред.) не вплине на якість. Тендер виграв підрядник, який вже має досвід. Це підприємство "Автомагістраль ІФ" з Надвірни, яке вже добре себе зарекомендувало в Коломиї. Таким чином, відремонтувавши цю вулицю, хочемо розвантажити центр".

 

Начальник Управління комунального господарства Андрій Радовець додає, що протяжність вул. Шкрумеляка – 720 метрів. Вартість робіт - 7,6 млн. Проєкт передбачає заміну близько 200 м каналізації, влаштування 2 шарів асфальтобетонного покриття, у тендер включено також тротуари з обох боків. Гарантійний термін – 10 років.

Федорняк Роман, директор ТОВ «Автомагістраль ІФ», яка є  підрядником на цьому об’єкті, розповідає: в Коломиї працюють не вперше. Зокрема раніше асфальтували двори на вул. Леонтовича, Богуна. Нині працюють в мікрорайоні Хмельницького 1 - 1 а. 

До слова, роботи стартують сьогодні-завтра. Богдан Станіславський сподівається, що до місяця часу вони мали би бути завершені.

Крім того, додає, цього року планують відремонтувати  ще вул. Чайковського, Винниченка, Староміську.