ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як у Городенці відкривали водограй "Перлина Покуття", подарований Андрієм Іванчуком. ВІДЕО

28 серпня Городенка масштабно відзначила День міста і храмове свято - Успіння Пресвятої Богородиці.

Найочікуванішою подією на святкуванні 500-річчя покутського міста стало відкриття водограю "Перлина Покуття", який містянам подарував Андрій Іванчук.

У святкових заходах взяли участь  Митрополит Івано-Франківської єпархії УГКЦ Володимир Війтишин, Єпископ Коломийської єпархії УГКЦ Василій Івасюк, Єпископ Коломийський і Косівський Юліан Гатала, народний депутат, засновник Благодійного фонду "Покуття" Андрій Іванчук, міський голова Городенки Богдан Кобилянський, представники обласної і місцевої влади, голови громад, тисячі людей з 40 населених пунктів Городенківської громади.

«Городенківщина – це прекрасний край, це перлина Покуття, - зазначив на відкритті водограю Андрій Іванчук. – Кілька років тому я пообіцяв подарувати фонтан, але через пандемію терміни змістилися. Але шлях подолає той, хто йде… Ми сьогодні будемо свідками цього прекрасного дійства - Городенка отримає ще одну візитівку…»

Як відкривали водограй і що думають городенківці про нову візитівку - дивіться у відео.

Нагадаємо, у Городенці триває реконструкція центральної частини міста та спорудження нової пішохідної зони. Кошти на ці роботи виділили з державного бюджету за сприяння народного депутата України Андрія Іванчука.