ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Городенці урочисто відкрили світло-музичний фонтан - подарунок Андрія Іванчука. ФОТО, ВІДЕО

У суботу, 28 серпня, у Городенці відбулися наймасштабніші святкування Дня міста і храмового свята - Успіння Пресвятої Богородиці.

Історичною для міста подією став урочистий запуск світло-музичного фонтана "Перлина Покуття", який містянам подарував народний депутат Андрій Іванчук та заснований ним благодійний фонд "Покуття". 

Напочатку Андрій Іванчук привітав містян зі святами.

«Останній рік був дуже складним. У далекому 2015-му я заснував благодійний фонд «Покуття» з одною метою – допомагати нашим дітям, нашому майбутньому, ставати конкурентними в цьому світі. Ми почали комп'ютеризовувати школи, приділяли велику увагу спорту наших дітей, проводили різні акції і конкурси - все було зроблено для того, щоб наші діти розвивалися. І хто би мені тоді сказав, що останній рік фонд "Покуття" буде закуповувати засоби захисту для наших лікарів, антисептики для всіх державних установ, для всіх, хто цього потребував… Що ми будемо привозити з Китаю захисні щитки для наших вчителів і вихователів у дитячих садочках. І найосновніше – що ми рік будемо займатися просто киснем, тому що це виявилося найефективнішим засобом порятунку наших людей. Але разом ми з цим всім справилися.  

 У Коломиї недавно був День міста, і мені пригадалося, що рівно 5 років тому я своїй рідній Коломиї подарував фонтан. А через 5 років довелося дарувати кисневу станцію, щоб перетворювати рідкий кисень у газоподібний. Світ змінився, ми всі змінилися. Але я завжди говорив: треба вірити, що ми повернемося до нормального життя. І сьогоднішні святкування – найяскравіше підтвердження цьому».

Андрій Іванчук також подякував громаді за те, що його обрали народним депутатом.  

«Так склалося, що більше мажоритарних виборів не буде – тільки партійні. І громади, території не будуть мати своїх представників, - зауважив обранець. - Все що я роблю – для Городенки, для Коломиї - я роблю від щирого серця. Я тут народився, тут мої батьки і я завжди, чим зможу, допомагатиму».

«Городенківщина – це прекрасний край, це перлина Покуття, - продовжив Іванчук. – Кілька років тому я пообіцяв подарувати фонтан, але через пандемію терміни змістилися. Але шлях подолає той, хто йде… Ми сьогодні будемо свідками цього прекрасного дійства - Городенка отримає ще одну візитівку…»

Опісля народний депутат запросив Преосвященних владик благословити фонтан.

Додамо, що в урочистостях взяли участь:  Митрополит Івано-Франківської єпархії УГКЦ Володимир Війтишин, Єпископ Коломийської єпархії УГКЦ Василій Івасюк, Єпископ Коломийський і Косівський Юліан Гатала, міський голова Городенки Богдан Кобилянський, представники обласної і місцевої влади, голови громад, тисячі людей з 40 населених пунктів Городенківської громади.

Новозбудований фонтан поблагословив Митрополит Володимир разом з Єпископами. 

Голова Городенківської громади Богдан Кобилянський від усієї громади подякував Андрієві Іванчуку за подарований водограй, який неодмінно стане візитівкою Городенки. Крім того, міський голова висловив слова вдячності народному депутатові за допомогу протягом останніх років: а це забезпечення медиків та вчителів засобами захисту, безкоштовний кисень для лікарень, підтримка спорту та дітей, комп’ютеризацію закладів Городенківщини тощо.

Право відкрити фонтан віддали ініціатору зведення - народному депутату Андрієві Іванчуку, який запросив громаду зробити це спільно. І от настала урочиста мить -  фонтан "Перлина Покуття" заграв всіма вогнями на радість містян та гостей Городенки.

Під час святкувань відзначили учасників конкурсу на найкращу назву для новозбудованого фонтана. Подарунки від фонду "Покуття" отримали конкурсанти, чиї назви набрали найбільшу кількість вподобань у фейсбуці: Михайло Ходак та Андрій Король (подарунок вручили дружині Ользі).

Нагадаємо, 5 років тому Коломия на День міста отримала у подарунок від Андрія Іванчука фонтан "Водограй любові". З того часу це улюблене місце відпочинку для дорослих та дітей. Відтепер два міста Покуття – Коломия й Городенка - мають свою візитівку від Андрія Іванчука.

Всі охочі мали можливість поспілкуватись і сфотографуватись на фоні нової візитівки з Андрієм Іванчуком.

Опісля містян і гостей міста забавляли відомі прикарпатські  артисти: квартет "Гетьмани", Василь Мельникович (Гуцул Хуліган).

 

 

Нагадаємо, у Городенці триває реконструкція центральної частини міста та спорудження нової пішохідної зони. Кошти на ці роботи виділили з державного бюджету за сприяння народного депутата України Андрія Іванчука.

До теми: Як будували фонтан в Городенці. ВІДЕО

Читайте також: 5 років тому у Коломиї урочисто відкрили фонтан - подарунок фонду "Покуття" Андрія Іванчука. ФОТО, ВІДЕО

Городенка святкує День міста і храмове свято: давні листівки покутського міста

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.