ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Мер Івано-Франківська анонсував дату місцевих виборів

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час оперативної наради заявив, що 27 жовтня пройдуть місцеві вибори.

Про це інформує Типовий Франківськ

"Є інформація, що позачергові місцеві вибори чекають на нас вже у жовтні. Вперше в Україні ситуація, коли одна політична сила має 250 голосів у Верховній Раді. Все в одних руках. Побачимо, що з цього вийде. Це - небезпечно, але це - вибір людей", - наголосив міський очільник.

Нагадаємо, представник президента в парламенті Руслан Стефанчук 15 липня заявив, що в команді Володимира Зеленського розглядають питання про дострокові вибори до органів місцевого самоврядування. За словами Стефанчука, це можуть зробити для того, аби "повністю змінити систему влади".

А сам Зеленський щодо дострокових місцевих виборів висловився коротко: "Не розслабляйтесь".

Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков вважає, що місцеві вибори в Україні пройдуть у 2020 році.

Читайте також: ЦВК пояснила причину низької явки українців на позачергових виборах до ВРУ

Про це лідер партії сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє УП.

"Якщо ми говоримо про місцеві вибори - дійсно, до них потрібно готуватися. Політична партія "Слуга народу "фактично відразу ж після того, як закінчаться парламентські вибори, розпочне підготовку до місцевих", - сказав Разумков, додавши, що найімовірніше вибори пройдуть вже у 2020 році. Проте, багато чого буде залежати, в тому числі від місцевих органів влади.

Лідер партії вважає, що велика частина органів влади працює неефективно, не відповідає викликам, які стоять перед державою, не забезпечує життєдіяльність громадян, неефективно використовує ресурси, які у них є, в тому числі завдяки реформі децентралізації.