ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпаття "повернулися" мамонти

На в’їзді до села Підгір’я Богородчанського району встановили металеві каркаси унікальних скульптур.

Про це в мережі повідомила громадська активістка Марія Козакевич, пише Бліц-інфо.

"Ось на Богородчанщину повертаються мешканці льодовикового періоду! Створені скульпторами металеві каркаси двох маленьких мамонтів сьогодні переїхали з майстерні на поле в с. Підгір’ї і вже на місці будуть «обростати» бетонними тілами. А згодом до них приєднається доросла частина сімейства – мама з татом – справжні п’ятиметрові велетні!",- йдеться в дописі.

За словами активістки, три роки тому в рамках проекту осучаснення Краєзнавчого музею в Ратуші ініціатива #ФранкіськЯкийТретаБерегти пропонувала «викопати» унікальну історію з столітніми знахідками в с.Старуня, зокрема створити в музеї експонат волохатого носорога. Проте тоді за відсутності фінансування задум втілити не вдалось.

Читайте також: "Фотокореспондент повинен зафіксувати тільки кульмінацію". Історія знаного фотожурналіста з Коломиї Івана Підлисецького

 

Козакевич зауважила, що ці знахідки періоду останнього зледеніння планети – унікальні та науково дуже цінні, адже попри свій поважний вік добре збереглися (включно зі шкірою та внутрішніми органами) завдяки тривалій природній муміфікації в середовищі з озокериту та солі.