ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Діти полеглих в АТО героїв отримали щорічну допомогу від фонду "Покуття" Андрія Іванчука. ФОТО

Діти полеглих в АТО героїв отримали щорічну допомогу від фонду «Покуття», засновником якого є Андрій Іванчук.
Декілька років тому з таким проханням до фонду звернувся центр допомоги учасникам АТО  і відтоді благодійний фонд з ініціативи Андрія Іванчука постійно  опікується дітьми, чиї батьки віддали за нас з вами найдорожче - життя.
Так щороку напередодні великих християнських свят дітям вручають грошові сертифікати.
Цієї весни перед Великоднем, зважаючи на карантин, акція відбулась без особистої зустрічі. Цього разу, перед Різдвяно-новорічними святами, вдалось зустрітись та, окрім сертифікатів, передати дітям загиблих героїв солодощі.
Як повідомляли, днями завершилася традиційна акція фонду до свята Миколая, у рамках якої волонтери розвезли 15000 солодких дарунків дошкільнятам, першокласникам, а також сиротинцям, церквам та геріатричним будинкам Коломийщини і Городенківщини.
Зокрема,  цього року понад 1000 пакунків з солодощами передали для дітей медичних працівників, які щодня борються з коронавірусною інфекцією. 
Як повідомляли, цього року через пандемію левову частку діяльності фонду з ініціативи засновника спрямували на допомогу Прикарпаттю в боротьбі з коронавірусом.

Так, було закуплено та передано 100 000  засобів індивідуального захисту (щитки, костюми, рукавиці, маски) для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття.

На початку пандемії Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив населені пункти Прикарпаття дезінфікуючим розчином для обробки місць громадського скупчення.

У рамках нещодавньої акції фонд  забезпечив вчителів та вихователів області щитками (25 000 одиниць). Крім того, за сприяння благодійного фонду три лікарні Прикарпаття - Коломийська, Городенківська і Калуська ЦРЛ -  безкоштовно отримують медичний кисень, який виробляє «Карпатнафтохім».

Попри це, вдалося втілити низку запланованих на цей рік проєктів: чотири школи Городенківського району та дві Коломийського отримали комп’ютерні класи; у середмісті Городенки завершено основний етап з будівництва фонтана, відкриття якого через пандемію перенесли на 2021 рік; відбулися всі щорічні акції до Великодня, щоправда, в онлайн форматі.

Також фонд надав матеріальну допомогу на покращення побутових умов військовій частині в Коломиї.

До теми: БФ "Покуття" передав дарунки дошкільнятам і першокласникам Коломийської громади. ФОТОРЕПОРТАЖ