ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Завод LEONI у Коломиї продовжує розширюватися й потребує робочих рук

Завод  LEONI в Коломиї займається виготовленням кабельних мереж для брендових німецьких автомобілів. І хоч працює лише півтора року, є найбільшим на сьогодні інвестиційним проектом на Коломийщині.
До того ж - найстабільнішим проектом. Торік міська казна поповнилася на 27 мільйонів гривень податкових платежів від заводу. Та найважливіше, що підприємство частково вирішує проблему безробіття. Стартував він з 300 працівників, нині їх тут налічується 1500 осіб. Але це не межа. Директор заводу Руслан Грем каже, що розбудова підприємства триватиме до 2021 року. Читайте також: Чому LEONI збудував завод саме в Коломиї і з якими викликами стикнувся. Пояснює директор. Виробничі площі перманентно розширюються, і в перспективі на заводі працюватиме 3,5 тисячі робітників. Зараз площа охоплює 22 тисячі квадратних метри, до 2021 року розраховують розширитися до 29 тисяч.
На цьому зупиняться, бо плани розширення мусять бути адаптовані до ринку праці в нашому регіоні. Елементарно це означає, що припливу робочої сили більше, аніж передбачено, сподіватися не варто. - Недоліком нашого регіону є відтік робочої сили навесні-влітку на сезонні роботи, - пояснює директор. - Відповідно у вересні-жовтні йде зворотня тенденція. Найбільше усіх цікавить, очевидно, матеріальна складова. Тут система дуже гнучка і ми не беремося вникати в усі бухгалтерські нюанси. Читайте також: Петро Порошенко у Коломиї: “Немає більш переконливого доказу змін, ніж поява таких сучасних високотехнологічних підприємств, як LEONI” Базова ставка - 50 гривень за годину робочого дня. Менше не буває. Після першого місяця роботи працівник отримує доплату за ефективність і якість. Виробничий процес проводиться у три зміни. За роботу у вечірні години - доплата 20 відсотків до зарплати, у нічну пору - 35 відсотків.
Система заохочення передбачає різні премії і доплати. Встановлено винагороду за інноваційні ідеї, премії "за присутність" (коли робітник за певний період часу не йшов у лікарняну відпустку) тощо. Щороку відбувається перегляд зарплат відповідно до рівня інфляції в країні. Читайте також: Як зсередини виглядає завод LEONI у Коломиї. ФОТОРЕПОРТАЖ Екскурсію заводом журналістам "Дзеркала" провела фахівець зі зв'язків з громадськістю Уляна Ковтуняк.
Ми оглянули приміщення, де вісім днів проводиться базове навчання, теоретичні й практичні заняття. Для бажаючих на заводі діють безкоштовні курси англійської та німецької мов. Для кожної зміни працює велика їдальня та буфет. Повноцінний обід для працівника обходиться приблизно в 10 гривень (решту вартості доплачує підприємство).
Як бачимо, плюсів багато, найсуттєвіший з яких - це стабільність і впевненість у завтрашньому дні. А такі переваги, погодьтеся, заледве чи якась державна або приватна структура в нашому регіоні може гарантувати. Нагадаємо, завод LEONI у Коломиї  відкривав Петро Порошенко. Читайте також: Відкриття німецького заводу LEONI у Коломиї: все, що потрібно знати
АВТОР: Іван ДЖИНДЖУРА ФОТО: Ярослав ВАРЦАБ'ЮК