ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Захоплення автобуса у Луцьку: в Харкові знайшли спільника терориста. ФОТО, ВІДЕО

Спецоперацію зі звільнення пасажирів захопленого автобуса провели бійці спецпідрозділів поліції та СБУ.

Заручники не постраждали. Крім того, у Харкові затримали чоловіка, з яким спілкувався затриманий зловмисник. Про це повідомив глава МВС України Арсен Аваков на брифінгу в Луцьку 21 липня, інформують на сайті Нацполіції.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що в результаті спецоперації правоохоронці звільнили заручників, яких зловмисник утримував зранку у центрі Луцька. Спочатку в результаті перемовин було звільнено трьох заручників – підлітка і двох жінок, одна з яких – вагітна. Згодом правоохоронці вивели з автобуса ще десять осіб, яких зловмисник утримував як заручників. У підсумку проведеної операції ніхто із заручників або правоохоронців не постраждав. 

«Жодного пораненого нема, жодної вибухівки, яка закладена в інших місцях – нема», – підкреслив Арсен Аваков. 

Глава МВС додав, що зловмисник був озброєний пістолетом і автоматом, а також мав при собі бойові гранати. Крім того, Арсен Аваков повідомив про виявлення ймовірного спільника затриманого у Луцьку чоловіка.

«Пару годин тому в Харкові затриманий його товариш, з яким він мав ділові контакти. Там вилучили кілька одиниць зброї, патрони, вибухівку тощо», – повідомив Арсен Аваков.

Перший заступник Голови Національної поліції України Євген Коваль зазначив, що вдале проведення спецоперації було зумовлене командною роботою поліції і Служби безпеки України. Учасники спецоперації намагалися зібрати максимум інформації, вивчити настрої пасажирів захопленого  автобуса, встановити місце розташування нападника та його наміри.

«Від цього залежав план подальших дій і результат спецоперації. Нам вдалося це зробити перемовинами, завдяки допомозі Президента. Я думаю, що це гарний результат», – зазначив перший заступник глави Нацполіції.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про звільнення захоплених у Луцьку заручників.

 

 

Як інформує Харківська поліція,  можливого спільника терориста затримали.

Під час огляду помешкання громадянина поліцейські вилучили 4 корпуси ручних гранат РГД-5, 2 корпуси ручних гранат Ф-1 та 6 запалів типу УЗРГМ до них, 3 учбово-імітаційні запали, 2 пістолети ТТ , "Дрейзе" і 100 патронів до них, гладкоствольну рушницю і 122 патрони до неї.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Валерія Сокуренка, співробітники поліції встановили причетність 44-річного харків’янина до злочину.

Зброя та боєприпаси вилучені та будуть направлені на експертне дослідження.

На даний час чоловік затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та співпрацює зі слідством.
Відпрацьовуються усі версії кримінального правопорушення.