ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Луцьку чоловік захопив автобус із людьми: введено оперативний план "Заручник". ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні вранці надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що у центрі Луцька чоловік захопив автобус із близько 20 заручниками, при собі має вибухівку та зброю.

В області введений оперативний план «Заручник». Територія центру міста перекрита задля забезпечення безпеки громадян. На місті працюють усі служби поліції, повідомляє пресслужба Нацполіції

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 147 (Захоплення заручників) Кримінального кодексу України. 

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко зазначив, що особу зловмисника встановлюють. Правоохоронці ведуть переговори із ним. Чоловік на контакт не йде, а його вимоги не містять ніякої конкретики. 

«Зараз проводяться оперативні заходи, прибув спецназ, є співробітники поліції, які здатні виконати завдання щодо знешкодження злочинців», - додав очільник ГУНП.

 

Луцький терорист передав журналістам свої вимоги й заявив, що заміновано не лише автобус, але також закладено вибухівку десь у Луцьку. 

Він стверджує, що з ним в автобусі перебуває багато людей. У нього нібито є автоматична зброя, гранати, дві бомби. Ще одна вибухівка, за його ж словами, прихована в іншому людному місці Луцька. Терорист стверджує, що усі вони вибухнуть, якщо не будуть виконані його вимоги. Він вимагає, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський.

Чоловік раніше перебував у місцях позбавлення волі. Максим Плохой – це його псевдонім.  Чоловіка насправді звати Кривош Максим Степанович.

Джерело: аудіозапис, який передав журналістам син однієї з заручниць, луцькі журналісти з видання "Район"

Чоловік, який захопив заручників, перебував у місцях позбавлення волі. Максим Плохой – це його псевдонім.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.




 Чоловіка насправді звати Кривош Максим Степанович.

Чоловік відсидів кілька термінів у місцях позбавлення волі. Саме там він і написав свою книгу «Філософія злочинця».

Він часто бував у Луцьку, має тут багато знайомих та навіть після виходу з в’язниці перебував у полі зору поліції. Зі слів людей, які його опізнали, чоловік справляв враження адекватної людини, щоправда дивакуватої. Він часто міняв номери телефонів і мало говорив про себе конкретної інформації.

Також з офіційних джерел стало відомо, що Максим Кривош примусово лікувався у психіатричній лікарні (згодом Арсен Аваков цю інформацію спростував - ДМ).

За інформацією видання Сила правди тираж його книги – 400 екземплярів, 560 сторінок, видавництво невідоме. Схоже, книга автобіографічна і містить реальні факти з життя Максима Плохого.

У своїй книзі чоловік пише, що:

– Ріс у родині інтелігентів, проте в дитинстві надивився бойовиків і «решил стать крутым». Тож в 11 класі його затримали на ринку з рушницею, проте завдяки зв’язкам батька справу закрили.

– Навчався у духовній семінарії, але за кілька місяців розчарувався у церкві.

– Був засуджений на вісім років позбавлення волі за створення і керування бандою, покарання відбував на Львівщині.

– Після першого шестрічного ув’язнення вийшов на волю у 24 роки.

Цитата з книги: «Досье моих подвигов, собранное ментами, позволило суду впаять мне, 18-летнему, шесть лет лишения свободы. Это был мой первый срок, который я отсидел до звонка».

Повідомляють, що він родом із Луцька, виріс на вулиці Дружби народів. Батько працював чи досі працює у політесі, а мама загинула в ДТП на Світязі. Також у нього в Луцьку проживає брат. Прописаний він офіційно в Дубно, оскільки він там наче одружився.