ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Захоплення автобуса з заручниками в Луцьку: все, що відомо наразі. АУДІО

Як повідомляли, 21 липня близько 9:20 озброєний вибухівкою та стрілецькою зброєю Максим Кривош захопив у Луцьку автобус Берестечко-Краснилівка. Він приїхав ним на Театральний майдан та сам подзвонив у поліцію.

Спецслужби одразу повністю перекрили пішохідний рух та не пускають у центр громадський та приватний транспорт. Як стало відомо, чоловік уродженець РФ, раніше судимий. Він вимагає, аби глави судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записали і виклали в ютюбі заяви про те, що саме вони – терористи в законі, пишуть Волинські новини.

Також захопник стріляв по будівлі ГУНП у Волинській області та по правоохоронцях. Терорист хоче, аби до нього приїхало якомога більше журналістів, які б донесли його вимоги.

ОНОВЛЕНО:   Володимир Зеленський записав відео, яке вимагав чоловік, який від ранку утримує заручників у Луцьку.

Раніше терорист відмовився спілкуватись з дружиною, яку привезли на місце захоплення заручників.

Також стало відомо, що не підтвердилась інформація терориста про те, що він розмістив в Луцьку вибуховий пристрій.

Терорист дозволив передати воду, що зробив перший заступник Національної поліції Євген Коваль. Згодом він спробував підійти знову і попросити, аби відпустив дитину, але він вистрілив йому над головою.

Терорист каже, що один заручник поранений

«До написаного мені додати немає чого. Ці вимоги виконуються – я відпускаю людей. Поліція не йде мені на зустріч. Ні одного кроку я не бачив, одні провокації.

Заручники в поганому стані. Повний автобус. Одна людина поранена, одна вагітна, одна дитина. Що вам ще цікаво… Не один г**дон, із тих перерахованих мною, не виклав в мережу відеозвернення про те, що я просив», - каже Максим Кривош.

Запис розмови терориста з журналістами слухайте у аудіозаписі:

У Луцьк для керування спецоперацією прибув міністр МВС Арсен Аваков. Просить не поширювати фейків, терорист, з його слів, не лікувався в психлікарні, з ним тривають перемовини.

ОНОВЛЕНО: Як повідомляє МВС, за результатами тривалих перемовин із чоловіком, який захопив заручників та утримує в автобусі, перший заступник голови Національної поліції України Євген Коваль вивів 3-х людей.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Згодом стало відомо, що терорист відпустив літню жінку,  вагітну жінку та дитину.

Поліція закликає громадян не публікувати відео пересування правоохоронців.

Попередньо повідомлялось, що терорист вистрілив у вікно приміщення поліції, де в той час перебував міністр Аваков. Це фейк: терорист дійсно стріляв, проте набагато раніше, Авакова ще не було в Луцьку.