ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За рік заробітня плата прикарпатців зросла на 16% – статистика

Середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій області та їхніх відокремлених підрозділів у травні 2019 року становив 8762 гривні.

Ця сума в 2,1 раза перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати (4173 гривні), інформує Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Заробітна плата у травні цього року, порівняно з квітнем, збільшилася на 2,3%, а відносно травня минулого року – на 15,9%.

Найвищий рівень заробітної плати на Прикарпатті спостерігався на виробництві гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, в сфері транспорту, на виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, в добувній промисловості і розробленні кар’єрів. Там заробітки працівників перевищили середній показник по області у 1,6–1,9 раза.

Найнижчі нарахування заробітної плати зафіксовано у поштовій та кур’єрській діяльності, у сфері надання інших видів послуг (не перевищували 58,1% середнього показника по області).