ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

З 1 липня завершується дія карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією COVID-19

Про перший випадок ковіду на Прикарпатті, перебіг пандемії, кількість захворілих та вакцинацію проти COVID-19 під час брифінгу в Івано-Франківській обласній державній адміністрації розповів генеральний директор ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» Руслан Савчук.

За його словами, за час пандемії в області зареєстровано 201 475 випадків коронавірусної хвороби. Захворіли 13 554 дітей, 13 554 медичних працівників. Летальних випадків зареєстровано 3 705, зокрема померли 8 дітей і 54 медичних працівники.

На сьогодні активних хворих в області є 8 людей.

Для боротьби з недугою на Прикарпатті проводили щеплення різними видами вакцин. Як зазначив Руслан Савчук, ключовим у вакцинальній кампанії від COVID-19 є охоплення повним циклом вакцинації не менше 70% дорослого населення. Наразі повний курс (дві дози) отримали 46, 6% прикарпатців.

«Коронавірус залишається з нами, - підкреслив Руслан Савчук. – Його сезонна активність може загрожувати черговим осіннім спалахом. Тож, вакцинацію треба продовжувати, щоб поновити захист і мати сформований імунітет та не піддавати себе зайвим ризикам».

Івано-Франківська ОДА