ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Міносвіти визначилися з прохідним балом для вступу на бюджет

Міністерством освіти і науки встановлений мінімальний прохідний конкурсний бал для вступу до ВНЗ на бюджетну форму навчання.

 Відповідна норма міститься в Умовах прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2020 році, що затверджені освітнім відомством, пише “Освіта UA”.

Зокрема, у 2020 році вступникам, які претендуватимуть на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної середньої освіти за кошти державного бюджету, необхідно мати конкурсний бал на рівні не меншому 125. В іншому випадку абітурієнт не буде допущений до конкурсного відбору.

Також Міністерством освіти встановлені мінімальні значення кількості балів для вступу на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» з другого та третього конкурсних предметів на рівні не меншому ніж 150 балів.

Конкурсний бал для вступу на основі повної загальної середньої освіти за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» не може бути менше ніж 130 балів.

Конкурсний бал для вступу на спеціальності галузі знань «Право», «Публічне управління та адміністрування» та «Міжнародні відносини» має бути не меншим за 140 балів.

Окрім цього, у 2020 році буде скорочений обсяг державного замовлення на юридичні спеціальності. Зокрема, прийом вступників за державним або регіональним замовленням для здобуття ступеня молодшого бакалавра за всіма формами здобуття освіти, а також для здобуття ступенів бакалавра, магістрів за заочної формою здобуття освіти за спеціальностями «Право», та «Міжнародне право» в 2020 році проводитись не буде.