ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"ТОП-200": прикарпатські ВНЗ увійшли до списку найкращих університетів країни

Центр міжнародних проектів "Євроосвіта" і IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence склали академічний рейтинг закладів вищої освіти України III, IV рівнів акредитації "Топ-200 Україна 2019".

При складанні цьогорічного рейтингу експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, напрацьовані міжнародною Конференцією IREG 2019 "Академічні рейтинги: виклики і проблеми для вищої освіти".

Усього для формування рейтингу використовувалися 30 індикаторів прямого виміру. А саме, анкетні дані, інформація з сайтів ЗВО, дані міжнародних асоціацій університетів, дані про участь ЗВО в міжнародних проектах (Horizon 2020, Erasmus+), інформація про участь ЗВО в міжнародних рейтингах, дані МОН України, ЄДЕБО, дані Комітету з питань державних премій України і премій ім. Т.Шевченка, участь ЗВО в проектах, що фінансуються NATO в рамках Програми «Наука заради миру і безпеки», участь ЗВО в білатеральних проектах, середній конкурсний бал вступника та інші відкриті дані.

Відтак, три франківські університети увійшли до цього рейтингу. Зокрема, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника опинився на 41 місці, Івано-франківський національний медичний університет - 62, а Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу - 65.