ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Києві презентуватимуть збірку 30-х років з гуцульськими рецептами

Вперше за 90 років відновили кулінарну книгу 30-х років "Як добре й здорово варити". 16 жовтня у музеї української діаспори у Києві відбудеться презентація збірки.

Про це повідомляється на сторінці музею у Facebook.

У міжвоєнний період ХХ ст. вона була бестселером й виходила друком у Коломиї з 1931 по 1938 рр. під редагуванням часопису "Жіноча доля". Головною редакторкою була Олена Кисілевська. Унікальність книги у тому, що читачки "Жіночої долі" надсилали рецепти з різних куточків України. 

Організатором заходу є "Авторська кухня українська" — проєкт, покликаний відтворювати старовинні українські кухарські книжки та популяризувати правдиву українську кухню.

"Знайдете тут переписи від відомих особистостей: Ольги Кобилянської, Ольги Дучимінської, Адольфіни Макогон (мами Ірини Вільде), Юлії Маркевич (мами Дарії Цвєк), а також рецепти, надіслані українками з Америки, Канади, Чехії" - йдеться у повідомленні.

На презентації говоритимуть про жінок, що творили історію, але не забували про свою родину, плекали та передавали автентичні кулінарні рецепти від бабусі до онуки як в Україні, так і в еміграції.