ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Музеї української діаспори відбулася презентація коломийського кулінарного бестселера

Презентація збірки кулінарних рецептів різних років "Як добре й здорово варити" від відомих українок та представниць діаспори відбулася у Музеї української діаспори.

Книга є перевиданням популярної збірки, яка вперше побачила світ ще в далекому 1938 році у Коломиї, і містить унікальні рецепти, включаючи й ті, за якими традиційно готували страви в українській діаспорі, повідомляється на сторінці музею у Facebook.

«Оксана Хмара, Лариса Латипова & Co презентували широкому загалу книгу, яка відкриває читачеві цілий світ, і не тільки кулінарний, але й історичний, адже за кожним рецептом стоїть її творець - жінка зі своєю окремою історією. У книзі, зокрема, є рецепти від Ольги Кобилянської, а також українок, які емігрували, проте навіть на чужій землі не забували свої традиції й готували українські страви», - йдеться у дописі.

Культову кулінарну книгу 30-х років "Як добре й здорово варити" уперше перевидано за 90 років. У міжвоєнний період ХХ ст. вона була бестселером й виходила друком у Коломиї з 1931 по 1938 рр. під редагуванням часопису "Жіноча доля", головною редакторкою якого була Олена Кисілевська.

Унікальність книги у тому, що читачки “Жіночої долі” надсилали рецепти з різних куточків України.