ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Як добре й здорово варити": коломиянам презентують книжку кулінарних рецептів з минулого століття

9 жовтня о 15 год. у "Світовиді" презентують книжку кулінарних рецептів "Як добре й здорово варити".

Книга "Як добре й здорово варити" була мега популярною в 30-х роках XX ст., чотири рази перевидавалася в Коломиї. Тепер вона знову  повертається до  домівок коломиян, інформують на сторінці Світовиду у Facebook.

У міжвоєнний період ХХ ст. ця книга була бестселером й виходила друком у Коломиї з 1931 по 1938 рр. під редагуванням часопису "Жіноча доля", головною редакторкою якого була Олена Кисілевська.

Унікальність книги у тому, що читачки “Жіночої долі” надсилали рецепти з різних куточків України. Знайдете тут переписи від відомих особистостей – Ольги Кобилянської, Ольги Дучимінської, Адольфіни Макогон (мами Ірини Вільде), Юлії Маркевич (мами Дарії Цвєк), а також рецепти, надіслані українками з Америки, Канади, Чехії.

"Як добре й здорово варити" - щось значно більше, ніж просто книга старовинних переписів української кухні. Це своєрідні кулінарні послання, де рецепти страв служать тими ниточками духовного, а, водночас, і матеріального зв’язку між минулими і прийдешніми поколіннями.

"Ця книга, наче провідник у часі, перенесе вас у минуле, здивує, надихне і неодмінно подарує таке особливе відчуття дому", - зазначають організатори.

У рамках заходу:
 Презентація книги "Як добре й здорово варити" (відтворення видання 1938р. Коломия зі збереженням автентичного тексту);
 Розмова про особистостей, імена яких пов’язані з цією книгою.
 Можливість придбати книг серії "Авторська кухня українська" за спеціальною ціною.

Читайте такожКілька днів перед 17 вереснем 1939 року в Коломиї (з щоденника Олени Кисілевської)