ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Топ-10 робітничих професій із найвищими заробітними платами

Середня зарплата фахівця із професійною освітою нині становить не менше 7 тисяч гривень на місяць, а для деяких професій - від 15 до 20 тисяч. На цьому наголосила гендиректор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік, коментуючи інформацію щодо розміру середньої заробітної плати у розрізі професій.

Про це інформує Коломийська районна державна адміністрація на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Дані щодо середнього заробітку за різними класифікаціями професій зібрані з аналітичних досліджень Державної служби зайнятості станом на липень.

“Зараз у профтехах триває “гаряча пора” - коли найбільша кількість вступників приносить документи до приймальних комісій та здає вступні випробування. Тим, хто ще не визначився з фахом або має сумніви щодо вступу, хочу зауважити: у профтесі ви маєте можливість за 1,5 - 3 роки отримати прикладну професію, за якою можна заробляти непогані гроші. Українські роботодавці зацікавлені брати на роботу кваліфікованих випускників, які вміють працювати із сучасним обладнанням і розуміють особливості праці на виробництві. Тож раджу вступникам робити вибір, зваживши всі переваги та недоліки”, – підкреслила Ірина Шумік.

Вона також зазначила, що вже кілька років поспіль традиційно добре оплачуваними професіями є ті, які стосуються аграрного та будівельного секторів, а також сфери обслуговування. Разом з тим є дефіцитні професії чи професії з особливими умовами праці. Вони також мають високий рівень оплати на ринку праці.

До ТОП-10 професій з високим заробітком увійшли:

  • Вишкомонтажник – середній рівень зарплати - 20 тисяч гривень;
  • Машиніст трубовигинальної установки пересувної – 19 тисяч гривень;
  • Забійник на відбійних молотках – 17 тисяч 250 гривень;
  • Крановий електрик – 15 тисяч гривень;
  • Лицювальник-мармурник – 15 тисяч гривень;
  • Шоколадник – 15 тисяч гривень;
  • Обвалювач морепродуктів – 10 тисяч гривень;
  • Головний касир – 10 тисяч гривень;
  • Бісквітник – 9 тисяч 387 гривень;
  • Водій тролейбуса – 9 тисяч 973 гривень.

“Коли ми говоримо про перспективи заробітку для випускників, то тут треба врахувати складність професії, особливості роботи та затребуваність на ринку праці. Але, знову ж таки, йдеться про усереднені, офіційні показники від роботодавців, які звернулися до Служби зайнятості. У приватному секторі, де рівень зарплати може бути більш гнучким, гарний робітник може заробляти більше фахівця з вищою освітою”, – пояснила Ірина Шумік.

Читайте також: В Україні запрацював сервіс "е-пенсія"