ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Рятувальники попереджають про сніголавинну небезпеку у високогiр'ї Iвано-Франкiвської областi

У зв'язку з накопиченням снiгу у високогiр'ї Iвано-Франкiвської областi снiголавинний сезон оголошується вiдкритим. 23-25 вересня у високогiр'ї Iвано-Франкiвської областi очiкується помiрна снiголавинна небезпека (2 рiвень).
ГУ ДСНС в Івано-Франківській області нагадує, що у періоди погіршення погодних умов, любителям гірського відпочинку потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати. З метою зменшення виникнення нещасних випадків у гірській місцевості рятувальники Прикарпаття звертаються до громадян з проханням ретельно планувати свої туристичні мандрівки та обов’язково заздалегідь дізнаватись прогноз погоди місцевості, в яку вирушаєте.
Варто пам’ятати, що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також – від знання місцевості та її природних перешкод.
Рятувальники просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн - форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.
Також рятувальники радять користуватися застосунком "Порятунок у горах".
Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:
• голосових дзвінків;
• передачі сигналів “SOS” із географічними координатами.
Посилання на Онлайн-форму:
Посилання на додаток “Порятунок у горах”: