ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

П’яті роковини без Михайла Вишиванюка: спогади Посла США в Україні Джона Теффта

18 червня  - 5 років, як пішов з життя очільник області, почесний коломиянин Михайло Вишиванюк.  Черговий матеріал присвячений спогадам Посла США в Україні Джона Теффта (2009-2013 рр.).

Довідково.

Джон Теффт — учасник групи експертів по Росії при Президенті США Джо Байдені (2021 р.); Надзвичайний і повноважний посол США в Росії (2014-2017); Надзвичайний і повноважний посол США в Україні (2009-2013); Надзвичайний і повноважний посол США в Грузії (2005-2019); Надзвичайний і повноважний посол США в Литві (2000-2003). 

Хочу долучитися до всіх, щоб вшанувати життя Голови області Михайла Вишиванюка, у п’яті роковини його смерті, згадавши його та його внесок у розвиток Івано-Франківщини.

Я та моя дружина, Маріелла, ніколи не забудемо травень 2013 року. Наш візит до Івано-Франківської області став одним із найкращих протягом моєї місії до України. Пан Вишиванюк провів цілий день разом з нами, щоб показати наскільки унікальною є культура та краса його рідного краю.

Найбільше уваги Михайло приділяв історії Прикарпаття. Пам’ятаю його вражаючі розповіді про героїчні вчинки повстанців УПА, про те хто були такі СС «Галичина», розпад та систему пропаганди СРСР, та про становлення незалежної України. Того дня, я дізнався дуже багато цінного та глибше зрозумів історію незалежності України.

Часом, я люблю переглядати фото наших візитів до Музею «Писанки» та Писанкового Прикарпаття. Вони навіюють чудові спогади про Україну та Михайла. Він був щирий, турботливий, шанував свій край та вболівав за всі його досягнення. Ми з дружиною ніколи не забудемо його виняткову гостинність та його самого.

 Читайте також: П’яті роковини без Михайла Вишиванюка: журналісти Прикарпаття діляться своїми спогадами (Частина 1)

П’яті роковини без Михайла Вишиванюка: журналісти Прикарпаття діляться своїми спогадами (Частина 2) 

П’яті роковини без Михайла Вишиванюка: журналісти діляться своїми спогадами (Частина 3) 

П’яті роковини без Михайла Вишиванюка: спогади рідних та близьких 

 П’яті роковини без Михайла Вишиванюка: спогади Марії Матіос