ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Палата для однієї дитини з окремим санвузлом і місцем для батьків: нові норми проектування дитячих лікарень

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо проектування медичних закладів. Зокрема, щодо дитячих лікарень. Новими змінами пропонується передбачати лікарняні палати із розрахунку на 1 дитину та з можливістю перебування в ній батьків.

Про це розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзепише Урядовий портал.

"Коли дитина потрапляє в лікарню – це стрес як для самої дитини, так і для її батьків, який ще й у декілька разів посилюється умовами, які існують зараз у більшості українських лікарень. Адже вони зовсім не відповідають сучасним вимогам. І, зазвичай, це - палати, в яких перебувають одразу декілька дітей, туалет і душ - лише один на поверх. Крім того, батьків немає поруч. Що пропонується? Передбачати в дитячих лікарнях палати з одночасним перебуванням дитини з батьками. Звичайно, що все це буде залежати від відділення, в якому перебуває дитина, та від її захворювання, але де це буде дозволено та можливо робити, обов’язково це передбачати", - сказав він.

Лев Парцхаладзе підкреслив, що такі зміни – це комфорт маленьких пацієнтів та спокій їхніх батьків, які зможуть бути поряд зі своєю дитиною.

Читайте також: На Надвірнянщині створили перший опорний заклад "Пасічнянський ліцей"

 

Такі палати повинні мати необхідне обладнання, спальні місця, як для пацієнта, так і для його батьків, а також окремі туалет та душ з можливістю безбар’єрного доступу до них для усіх груп населення, у тому числі, людей з інвалідністю та інших маломобільних груп.