ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт путіна і уповноваженої у справах дитини львової-бєлової
Відповідне розпорядження опубліковане на сайті МКС.
На підставі клопотань прокуратури від 22 лютого 2023 року Палата попереднього провадження ІІ визнала, що є розумні підстави вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за військовий злочин у вигляді незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих територій України до російської федерації, на шкоду українським дітям.
Як пояснив Генпрокурор Андрій Костін, це означає, що за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду.
Ордер на арешт путіна – історичне рішення для України та всієї системи міжнародного права. Що ще відомо?
Світ отримав сигнал, що російський режим є злочинним і його керівництво в особі путіна та поплічники будуть притягнуті до відповідальності, відреагував Генпрокурор України Костін.
Що зробила і робить Україна для цього справедливого рішення:
• Офіс Генерального прокурора (ОГП) передав МКС понад 40 томів матеріалів щодо насильницької депортації дітей – це більше 1000 сторінок.
• ОГП продовжує здійснювати процесуальне керівництво та фіксацію депортації понад 16 тисяч дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей до рф.
• Наразі вдалося повернути додому 308 дітей і ми повернемо їх усіх. Триває робота із засудження в українських та міжнародних судах кожного причетного до примусової депортації українських дітей.
• Покарання настане й щодо інших воєнних злочинів, злочинів проти людяності, геноциду та найтяжчого міжнародного злочину – агресії.