ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Електронну систему охорони здоров’я в Україні розроблятимуть провідні ІТ-компанії

Державне підприємство "Електронне здоров’я" й Асоціація "ІТ України", членами якої є 58 провідних міжнародних та українських ІТ-компаній, підписали Меморандум про співпрацю.

Провідні ІТ-спеціалісти надаватимуть професійну підтримку в оцінці можливостей підприємства та долучатимуться до стратегічного планування розвитку системи, надаватимуть консультації щодо архітектури та формування Big Data, інформує Урядовий портал. Для IT-спеціалістів це - можливість долучитися до процесу трансформації системи охорони здоров'я та застосувати свій досвід і експертизу у розробці електронної системи охорони здоров’я в Україні.

Сторони підписали меморандум 25 липня, одразу окресливши перші кроки. Учасники заходу обговорили створення технічної ради.

"Залучення провідних ІТ-фахівців до роботи у державному секторі – це наступний етап нашої співпраці з ІТ-спільнотою. У найближчі роки вся система охорони здоров’я має працювати на основі електронних даних. Досвід та ідеї спеціалістів найбільших IT-компаній України допоможуть нам побудувати якісну та безпечну електронну систему охорони здоров’я для лікарів та пацієнтів", – зазначив виконуючий обов'язки генерального директора ДП "Електронне здоров’я" Андрій Сучик.

Читайте також: МОЗ закликає українців підтримати кампанію “Вакциновані – значить захищені”

 

"Співпраця з адміністратором Центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я — не тільки цікавий досвід для ІТ-фахівців, але й можливість бути частиною інформатизації державних процесів і певною мірою увійти в історію. У будь-якому разі співпраця з державою — це новий етап якісного розвитку ІТ-сфери України", — підтвердив зацікавленість соціальною складовою такої колаборації виконавчий директор Асоціації "ІТ України" Костянтин Васюк.