ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Арсеній Яценюк: В Україні має з’явитися спецпрокурор з розслідування “Вагнергейту”. ВІДЕО

Президент Зеленський повинен звернутися до офісу генерального прокурора призначити спеціального прокурора з розслідування справи “вагнерівців” на кшталт того, як у США був призначений спецпрокурор Мюллер для розслідування звинувачень Дональда Трампа в роботі на Росію. Про це сказав Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ТВА. 

“Якщо немає спецпрокурора, то це означає, що Зеленський сам безпосередньо був тією особою, яка умисно прийняла рішення відтермінувати операцію” - підкреслив він. 

У результаті цього операція не просто провалилась, наголосив він: “У результаті цього росіяни аплодують, тому що вони повернули назад своїх вбивць. А це вже зрада”.

“Інформацію з офісу президента хтось точно передав нашим ворогам. Зараз виникає тільки питання – хто. А те, що передали, - це вже зрозуміло”, - сказав Арсеній Яценюк. 

Відповідаючи на запитання, чи може Україна опинитися в міжнародній ізоляції після цих подій, Арсеній Яценюк підкреслив, що Сполучені Штати, які допомагали Україні в цілому, “зараз дивляться на Україну з чітким запитанням: з вами взагалі можна ділитися розвідданими чи ні; хто у вас щур, хто працює на Росію?”

Водночас, переконаний він, це не призведе до ізоляції України:

“Навпаки. Зараз США перші підняли питання, що Росія готується до нападу на Україну. А українська влада, весь український політичний істеблішмент говорив про те, що цього немає. Тільки зараз вони почали казати про те, що Росія накопичила війська і загроза вторгнення”. 

Влада спочатку вирішила не говорити правду про зростання загроз з боку РФ так само, як говорили правду про «Вагнергейт». 

“Мовчали вони про цю загрозу тільки з однієї точки зору – щоб на рейтинги не вплинуло. Кричати вони зараз почали не через, що вони усвідомили наявність загрози, а тому що побачили, що знову рейтинги не втримають”, - додав він.

Читайте також: Облаштування держкордону - єдине системне вирішення ситуації на кордоні з Білоруссю - Арсеній Яценюк в інтерв’ю DW. ВІДЕО