ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

5 000 доларів за "квиток": на Львівщині викрили схему з незаконного переправлення за кордон. ФОТО

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань та слідчими слідчого управління поліції у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, викрили зловмисників, які сприяли співвітчизникам у незаконному перетинанні кордону.
Як встановили правоохоронці, 27-річний житель Львівської області створив на території України фіктивне підприємство для здійснення міжнародних вантажних перевезень. Зловмисник укладав «липові» договори про працевлаштування, надалі відомості відносно псевдоводіїв вносились до системи «Шлях».
Клієнтами "бізнесмена" були українці призовного віку і ті, хто підпадав під загальну мобілізацію. Для організації незаконного трансферу чоловік залучив ще чотирьох спільників. Свої послуги ділки оцінювали у 5000 доларів США з одного «клієнта».
Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників та осіб, які можуть бути причетними до незаконної схеми, правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, бланки документів, грошові кошти у різній валюті, які ймовірно, отриманні за здійснення незаконної діяльності. А також флеш-накопичувачі, чорнові записи та інші речові докази їх причетності до вчинення кримінальних правопорушень.
Організатору незаконної діяльності слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі понад 214 тисяч гривень.