ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

45-річна прикарпатка за 4000 євро допомагала військовозобов'язаним незаконно виїжджати за кордон. ФОТО

За чималу винагороду жителька Івано-Франківської області виготовляла для «клієнтів» фіктивні документи про їх непридатність до військової служби.
Як встановили оперативники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління міграційної поліції у Львівській області та співробітників слідчого управління поліції Львівщини, 45-річна жителька Івано-Франківщини разом з двома спільниками допомагала незаконно залишати країну «ухилянтам». Жінка виготовляла фіктивне посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби, що є підставою для перетину державного кордону України. Свої «послуги» злочинці оцінювали на суму 4 тисячі євро з особи.
Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисниці  виявили та вилучили близько 2,5 млн грн, підроблені печатки, медичні бланки, медичні довідки, чорнові записи, комп’ютерну техніку та інші речові докази.
 
Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.
Зловмисниці та двом її спільникам слідчі, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.
  Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.