ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У музичній школі №1 у Коломиї вже два роки навчають гри на карильйоні. ФОТО

Два роки тому Коломийська музична школа №1 імені Анатолія Кос-Анатольського, як краща в області, отримала в дарунок учбовий карильйон. Тоді ж на базі школи заснували перший на Коломийщині клас карильйону. 

І от днями учні музичної школи №1 по класу карильйону викладачки Світлани Гаргат взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття унікальної дзвіниці з карильйоном, яка збудована біля церкви святого Йосафата завдяки благодійному фонду "Покуття" та його засновнику Андрію Іванчуку.

Першими учнями-карильйоністами стали: Сваричевська Жасміна, Венгринська Єлизавета, Лоєк Любомир та Рєзнік Віталія (клас викладача Світлани Гаргат).

"За цей час діти оволоділи навиками гри на цьому дивовижному інструменті, взяли участь у концерті карильйонної музики в рамках V ювілейного духовного фестивалю "Все упованіє моє на Тебе, Мати, возлагаю", а також стали дипломантами Міжнародного фестивалю карильйонного та дзвонового мистецтва, що проходив в Гошеві в монастирі на Ясній Горі, однією з ініціаторів якого є відома карильйоністка Ірина Рябчун.

Відкриття коломийської дзвіниці з милозвучним карильйоном, який має 51 дзвін, стало найкращим подарунком не тільки для наших дітей, а й для багатьох наступних поколінь.

Наші учні-карильйоністи та викладач одними з перших виконали свої улюблені твори на цьому величному інструменті. Відчуття висловити важко, надзвичайно неземні Божественні звуки дзвонів пронизують всі найтонші струни душі, розсипаючи спокій і чистоту", - повідомляється на сторінці школи у Facebook.

 

До теми: ФОТО. У Коломиї відкрили унікальну дзвіницю з карильйоном, яку збудували за ініціативи Андрія Іванчука